Doperwten zijn koud ook erg lekker!
......en natuurlijk het allerlekkerst met doperwten uit eigen moestuin.
Verse doperwten zijn een ware lekkernij.
Dit is een erg eenvoudig en simpel recept. Perfect voor een warme zomeravond. Een stukje stokbrood erbij, meer hoeft het 'echt' niet te zijn :-)
Doperwtensalade met spekblokjes
RECEPT
(VOOR)GERECHT VOOR
2 personen
INGREDIENTEN
400g dopwerwten
(Van verse doperwten heb je ongeveer een kilo nodig om na het doppen dezelfde hoeveelheid doperwtjes over te houden.)
3 el balsamicoazijn
verse peterselie
olijfolie
grof zeezout
BEREIDINGSWIJZE
1. Dop de doperwten en spoel ze even af met koud water.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. (Ik voegde geen zout toe).
2. Dompel de doperwten in het kokende water en laat ze gedurende 3 minuten koken.
3. Giet ze daarna af en spoel ze af met stromend koud water.
4. Bak de spekblokjes even in een koekepan.
5. Doe de vers gesneden peterselie, spekjes bij de koude doperwten en breng op smaak met een beetje olijfolie, balsamicoazijn en grof zeezout.
BON APPETIT
Heerlijk lijkt me. Ik zag gisteren doperwten op de markt, maar ze zagen er niet goed uit helaas. Dus niet gedaan
ReplyDeleteAls ik dit zie vind ik het jammer dat ik geen doperwten in de tuin heb, Alet.
ReplyDeleteDat zijn de lekkerste, de verse! En als je dan al het werk hebt gedaan, is dit je beloning. Mmmmm!
ReplyDelete