Stokroos - Give me a word 12

De stokroos associeer ik met zomer, zon, vakantie, kleine witte boerderijtjes......
Hier thuis in de tuin heb ik niet zoveel succes met de stokroos, er bloeit er geen één dit jaar. Volgend jaar eens weer proberen. Zou mooi staan zo langs de voorgevel van het huis.

De foto's hierboven maakte ik in het stadje Blois (Fr.). Prachtig die lichtroze bloemen tegen de vergrijsde muur en het blauwe hek.

Vanmorgen maakte ik deze stempel van de stokroos oftewel Rose trémière in het Frans.Een weekly challenge is het allang niet meer. 'k ben daar niet zo goed in blijkbaar. Vorig jaar november was mijn laatste 'Give me a word'.  Zie hier de uitleg; Give me a word 1
Ik ga wel door met mooie Franse en Nederlandse woorden 'verzamelen' en illustreren. Maar je ziet ze vanzelf wel voorbij komen. Niet wekelijks of maandelijks, gewoon af en toe.

Comments

 1. Wij associëren stokrozen met Zuid-Frankrijk en inmiddels ook met thuis. De mooiste bij ons zijn de diep paars-bruine, bijna zwart. Ik gun je volgend jaar ook een rijtje tegen het huis in verschillende kleuren.
  Mooie foto's en stempel!

  ReplyDelete
 2. Ik neem me vaak voor met zulke challenges mee te doen maar haak meestal af. Het komt zoals het komt en laat zich bij mij kennelijk niet sturen. Stokrozen vind ik ook zo prachtig. Vandaag een plekje voor het huis gezocht maar ik vrees dat dat ten koste gaat van de regenpijp (kapot?) Nu staat er 1 bij de parkeerplaats en ik zag 2 zaailingen. Ik denk erbij aan Utrecht waar ze mijn lange wandelingen mooi maakten. Ik heb nu ook een roze maar wil graag meer kleuren. Wat een leuke stokroosstempel! Leuk idee en voordeel is dat ie zich ook nog eens in alle kleuren laat stempelen :)

  ReplyDelete
 3. Wat zijn ze prachtig hé! Wij hebben ze ook in de tuin en ze doen het gelukkig super!

  ReplyDelete
 4. Prachtige foto's van de stokrozen. Wat goed dat je zulke mooie stempels maakt, zou ik ook nog eens graag leren.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts