Recept gefrituurde courgette bloemen (uit eigen tuin)



Deze wil ik absoluut even met jullie delen want o wat is dit verrassend lekker!
Het was (voor ons) een 'experiment' want nog nooit eerder gemaakt. 
In zo'n geval kan het mee- of tegenvallen maar deze keer viel het 100% mee. Het was echt HEERLIJK.

De mini courgettes met (vrouwtjes)bloemen komen vers uit eigen tuin. 
De eerste oogst van dit jaar :-)
De vrouwtjesbloemen zitten aan een (mini) courgette, de mannetjesbloemen hebben alleen een steeltje.

Ik werkte vanmorgen niet en de lessen voor dochter begonnen pas om half 2.
De korte schooldagen, de lessen die uitvallen, de afsluitingsfeesten maar ook de examens (voor oudste zoon) en rapporten duiden erop dat het al erg snel zomervakantie is.

We staan graag samen in de keuken, dit geldt trouwens voor ons hele gezin, 
en houden van gezellig samen 'lekker' eten. 
Dochter houdt van taarten en toetjes bakken en zegt al jaren dat ze banketbakster wil worden. En de zoetekauw die ik ben zou daar absoluut geen probleem mee hebben :-)

Dit keer geen toetje maar we maakten samen dit voorgerecht:

Gefrituurde courgette bloemen

RECEPT

VOORGERECHT VOOR
4 personen

INGREDIENTEN
4 courgette bloemen
    4 ansjovisfilets in olijfolie
    1/2 bolletje mozzarella

    Voor het beslag:
    1 eetlepel tarwemeel
    1 ei
    5 cl koud water
    peper en zout naar smaak

    BEREIDINGSWIJZE
    1. De bloemen voorzichtig afspoelen en de stampertjes binnenin verwijderen want die zijn bitter.

    2. Daarna de bloemen vullen. We vulden ze met een stukje mozzarella en een ansjovisfilet per bloem en vouwden de bloemblaadjes weer voorzichtig dicht.

    3. Klop de ingrediënten voor het beslag even door elkaar in een grote kom.

    4. Verhit een ruime laag plantaardige olie in een koekenpan met dikke bodem.

    5. Haal de courgettebloem al draaiend door het beslag en bak ze in 5 minuten gaar. Halverwege even omdraaien.

    Even laten uitlekken op een stukje keukenpapier.

    Nog warm en krokant serveren.

    BON APPETIT







    Comments

    1. Ziet er prachtig uit. Misschien moeten wij de courgette ook eens opnemen in ons volkstuin-bestand.

      ReplyDelete
    2. Wat een interessant gerecht. Bijzonder sierlijk zo'n bloem en te vullen met wat je lekker vindt begrijp ik. Leuk hoor. Als je hem laat groeien wordt het een hele courgette

      ReplyDelete
    3. Twee vliegen in een klap; mooi en lekker!

      ReplyDelete
    4. Mijn Italiaanse schoonbroer maakt dit ook regelmatig klaar.Altijd smullen als we mogen aanschuiven ;-)

      ReplyDelete
    5. Oh ja heerlijk, ik maakte dat ook eens, wel met andere vulling maar overheerlijk.
      Zal die van jouw ook eens proberen, bedankt.

      ReplyDelete

    Post a Comment

    Popular Posts