In de tuin; plannen maken.......

Beetje bij beetje bekruipt me steeds meer het gevoel van 'ik wil voorjaar'. 
Ik ben een buitenmens en kan echt genieten van het 'rommelen' in onze tuin.

We beginnen zo langzamerhand wat 'kleine' plannen voor dit jaar te maken.

In 2016 maakte man een overkapping in de tuin waar we vorig jaar al veel gebruik van maakten. Het is een heerlijke plek om te zitten of om samen te eten. Het is alleen niet beschut genoeg dus er gaat o.a. een stuk haag geplant worden. Ook mag het allemaal wel wat groener. Er mag meer mooie begroeiing komen. Er werd vorig jaar al een klimroos geplant maar die groeit niet zo snel.
Dus ik ben nog op zoek naar een mooie snelle klimmer? Iemand tips misschien?

Ik hou van een nonchalante levendige tuinstijl. Het moet allemaal niet te strak en te 'netjes'. Ook kun je hier mijn brocante-schatten vinden.

Op m'n lijstje staat ook; 'meer en veel kleurrijke bloemen'. Plukbloemen (niets mooier als een prachtig boeket uit eigen tuin!), eetbare bloemen, bloemen die vlinders lokken..........

Oké, ook hier vriest het op het moment (Prachtig mooi winterweer trouwens zo met het zonnetje erbij).
Maar voor toch al meer kleur en bloemen in de tuin haalde ik vorige week viooltjes bij het tuincentrum. Ze zijn supersterk en kunnen goed tegen vorst.

De meeste soorten viooltjes zijn eetbaar. Mooi vrolijk en decoratief op een taart of in een salade. Alleen even navragen bij het tuincentrum of bij de bloemist of ze bespoten zijn. Deze zijn niet bespoten en dus eetbaar. Ik denk dat we deze week maar eens een taart moeten gaan bakken :-)

Comments

 1. Nu ik wederom thuis ben met een andere versie van de griep en de wind uit Siberië komt, kan ik mij de lente bijna niet voorstellen! Goed dat jij mij eraan herinnert! Wij hebben ook winterharde viooltjes, maar de bloemetjes worden allemaal opgegeten. Ook de tweede lichting moest eraan geloven en we hebben de dader(s) nog niet ontdekt. Werk ze en veel plezier de komende week, X

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeetje dat is balen Ageeth. Ik wens je een snel herstel. Ik ben nieuwsgierig wie die viooltjes-snoepers bij jullie kunnen zijn.............

   Delete
  2. Hè bah Ageeth, Je boft niet! Beterschap. Jouw wingerd is ook een prachtige klimmer toch? Misschien is dat een optie. De mooie envelop ligt al klaar. Als er geel in je violen zit kunnen het de vogels zijn.

   Delete
  3. Wat mooie klimmers: kleinbloemige clematis en ook de bosrank, schijnaugurk (Akebia quinata). Kijk maar eens bij http://www.bakkertuincursus.nl/l16-cldswp090/ :-)

   Delete
 2. Ik kijk ook uit naar de lente maar voorlopig ijskoud met af en toe een zonnetje.Mooie tuin hebben jullie,ik alleen een terras maar het is er gezellig vertoeven ;-) Ik heb geen idee hoe die bloemetjes smaken?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Een terras is ook erg fijn Carla. Er zit geen sterke smaak aan de viooltjes, het is meer voor de sier.

   Delete
 3. Heerlijk, violen in de tuin. Dat ga ik deze week ook nog doen.
  En fijn dat u mij graag ziet, ik zie u ook graag.

  ReplyDelete
 4. Ik krijg er ook zin van om in de tuin te werken, door jouw prachtige foto's! Maar met die vrieskou moét ik misschien nog even wachten... Je viooltjes staan prachtig in die mooie potjes!

  ReplyDelete
 5. Ik kan me zo goed voorstellen dat je de lentekriebels krijgt. Klimmers: Clematis, Kamperfoelie, Passiebloem.

  ReplyDelete
 6. Lieve Alet, het wordt altijd weer voorjaar. X

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts