Vrouwenmantel in de regenRegen, grauw en grijs.
Een korte samenvatting van het weer van de afgelopen week.
Klagen wil ik niet want er zijn regio's in Frankrijk waar het er erger aan toe is als hier. We staan hier niet tot de knieën, of erger, in het water. Je hebt het misschien wel op het journaal gezien.
Wel heeft dit grijze natte weer invloed op m'n humeur, ook al probeer ik daar niet aan toe te geven. Helemaal omdat het al zo lang duurt. Ik kijk 's morgens naar buiten, hopende op een zonnestraal, zie het grijze weer en dan heb ik moeite om niet meteen beginnen te mopperen. 
Op zulke dagen zeggen we dan ook wel eens, voor de grap tegen elkaar, dat we beter in Zuid Frankrijk zouden gaan wonen in plaats van het Noorden.....
Maar ja dan wonen weer zo ver van Nederland hè......
Deze week deed ik een poging om me niks van dat grijze weer aan te trekken en ging ik gewoon foto's in de regen maken. Hierboven het resultaat. De vrouwenmantel is zelfs in de regen zeer fotogeniek moet ik zeggen.

Comments

 1. Ik ben elke keer weer onder de indruk van de druppels water op vrouwenmantel, ook nu weer <3
  Wij hebben hier in Flevoland de afgelopen weken maar 8 mm regen gehad en ik heb net twee uur in de zon gelezen. Jullie mogen ook opschuiven naar boven ;-) Ik hoop dat jullie weer snel kunnen genieten van heerlijk weer, dat is wel zo fijn voor het humeur. Ik ben een ander sprookjesfiguur in de zomer ;-) Liefs en XX

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ook een optie; naar het Noorden vetrekken.
   Jaloers op jullie daar boven ;-)
   Hoop hier binnenkort ook weer een paar zonnestralen te vangen
   X

   Delete
 2. We zitten toch behoorlijk zuidelijk in Frankrijk, Alet, maar ook hier alles grijs en veel regen. Vanmiddag een flinke onweersbui met harde regen. Het belooft volgende week beter te worden......

  ReplyDelete
 3. Nu snap ik waar de term neerslachtig vandaan komt :) Frankrijk lijkt er de laatste tijd ook niet aan te ontkomen hè. Gelukkig zitten er hier toch ook heel wat heerlijke dagen bij en als het strak lekker weer wordt duurt dat vast door tot september / oktober (maak ik mijzelf maar wijs) Ik heb hem hier ook de vrouwenmantel. Heerlijke uitzaaier.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wat nu valt; valt niet meer in de zomer hè. Kunnen we dan heerlijk van de zon gaan genieten :-)

   Delete
 4. Ik denk dat wij hier op een gunstige plek zitten want er word steeds regen aangegeven maar die valt meestal pas 's-avonds of 's-nachts ( gelukkig ).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat is wel geluk hebben. Geniet maar lekker van het mooie weer!
   X

   Delete
 5. Mooi he, al die kleine druppeltjes.
  Hier in de Drenthe is het de hele week al prachtig weer.
  Wel een vreemd idee dat het in Zuid-Nederland en lager zoveel water valt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hai Deborah, ik hoor het iedere van m'n ouders die in Oost Groningen wonen. Je verwacht het niet; je denkt hoe verder richting het zuiden hoe mooier, hoe warmer. Maar dat is dus lang niet altijd het geval. Geniet er maar lekker van daar.

   Delete
 6. Ondanks het grauwe weer heb je super mooie plaatjes geschoten!! erg mooi!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts