Onze dorps-brocanteIk vertelde hier al vaker dat ik gek ben op "kringlopen" en het afstruinen van Franse Brocante markten. Je ziet hier dan ook regelmatig een, naar mijn inziens dan, geweldige vondst voorbij komen. 

Een Franse Brocante markt staat, wat mij betreft, voor slenteren langs (soms mooie) rommel, vaak ook veel zooi en brol en af en toe zeer verrassende en merkwaardige voorwerpen. Maar ook het ontmoeten van bijzondere, soms excentrieke, personen die met veel overtuiging, plezier en aanstekelijke vrolijkheid hun waar aan de man proberen te brengen is een ware belevenis.

Het is leuk om naar deze mensen te kijken en te luisteren en af en toe een praatje te maken.

Ik zoek meestal niet iets specifieks, vind ook regelmatig niets maar soms springt er iets in mijn oog wat gewoon mee moet ook al kan ik vaak niet uitleggen waarom. Ook weet ik niet altijd meteen wat ik er mee moet of wat ik ervan ga maken. Het is een soort van liefde op het eerste gezicht en dan kan ik het gewoon niet laten staan. Wel leveren mijn brocante schatten me vaak grote ogen van onbegrip van mijn medebewoners op aangevuld met een beetje bezorgdheid over waar dit voorwerp nu weer een plekje zal krijgen.

Daarom is het ook goed om af en toe de rollen om te draaien en naar een brocante markt te gaan als verkoper in plaats van koper. 
Dit helpt je voorkomen dat je zelf op een gegeven moment je huis wel uit kunt gaan ;-)

Het jaarlijkse dorpsevenement hier is de Brocante markt die altijd het laatste weekend van juni plaatsvindt.
Al meerdere jaren halen vriendin en ik de 'cave', oftewel de kelder weer leeg met onze, het hele jaar door verzamelde, verkoopwaar en proberen we onze rommel aan de man te brengen. 
Een beetje Fransman heeft een 'cave' en die van mij dus ook. Ook al staat in deze 'cave' meer rommel als wijn tot grote wanhoop van deze man des huizes.
Maar goed we haalden de 'cave' ook dit jaar dus weer leeg.
De kans op regen was groot en we hielden dan ook constant de buienradar in de gaten maar de weergoden waren ons goed gezind en de buien dreven om ons heen.
Ook de verkopen waren goed en de kelder is nu praktisch leeg en kan dit jaar weer worden gevuld om volgend jaar weer opnieuw leeg gehaald te worden.

Comments

 1. Ik vind het allebei leuk, zowel struiken als zelf verkopen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik zo'n dorp hou ik vooral ook van de gezellige sfeer!

   Delete
 2. Het ziet er ontzettend leuk en gezellig uit. Vooral die kooi met die vogeltjes, zou je dat nou verkopen op zo'n markt?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik denk ook niet dat dat gouden zaken zijn; een vogeltje voor 25 euro.

   Delete
 3. Haha, de hebzucht giert door mijn lijf ;-)
  Al die koffers en de knoflook en....
  En wat fijn dat het droog is gebleven en je weer opnieuw kunt gaan 'verzamelen', X

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bij mij dus ook, vooral nu ik de foto's terug bekijk en ik alles beter kan bekijken.
   Dit keer niet veel tijd om te struinen want ik kon m'n eigen waar niet te lang 'alleen' laten......
   Ook maar beter zo denk ik ;-)

   Delete
 4. Op deze manier is het wel heel leuk om te kringlopen. De vreugde van je mooie vondst, houden wat je mooi blijft vinden en op een gezellige markt het overtollige weer verkopen wat een ander dan weer de vreugde van de vondst geeft.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja inderdaad erg leuk. We hebben altijd veel lol en plezier op zo'n morgen.

   Delete
 5. O, ik ben jaloers. Heerlijk zo'n brocante. Die poppen doen mijn (groot)moederhart sneller slaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wat leuk dat je komt kijken. En dankjewel voor je reactie!

   Delete

Post a Comment

Popular Posts