Buurvrauwshoeske: de keuken
Vanmorgen was ik 'hiernaast' bezig; lakte ik de trap en bracht ik verharder aan op het houten keukenblad en badkamermeubel.

Het klussen loopt nu mooi op z'n einde. Ik zoek hier en daar al wat spullen bij elkaar en ben een beetje begonnen met inrichten; een aantal nieuwe dingen aangevuld met veel brocante en hergebruik. Ik ben super blij met 'tot zover' het eindresultaat.

De foto's die ik deze morgen maakte laten al goed de sfeer zien die ik graag neer wil zetten. 

Over hergebruik gesproken; dit komt in het hele huis terug. Hergebruikte materialen vertellen een verhaal, geven warmte en gezelligheid. Ook heeft het ons kosten bespaard en vinden we het duurzame aspect erg belangrijk.

Het mooiste staaltje hergebruik in de keuken is wat mij betreft het keukenblad. Deze werd gemaakt van de balken en plafond die voor een gedeelte uit de keuken werden gesloopt. Ik vind dat echt heel bijzonder.

Ook ben ik groot fan van de groene tegeltjes (achter de kraan) en zwarte tegeltjes (in de vensterbanken). Deze kregen we van een vriend en werden uit een huis in Saint Amand gesloopt. De grote lampenkap werd van de vuilnis gered.

Erg benieuwd wat jullie er tot nu toe van vinden.....

Comments

 1. G E W E L D I G mooi Alet. Wat en leuk huis wordt het.

  ReplyDelete
 2. Ik keek er naar uit om weer iets te zien van het huisje. Heel mooi, dat aanrechtblad, lekker stoer. Zo mooi om materiaal te hergebruiken en aan te vullen met brocante. Ook wij hebben dat veel gedaan in ons vakantiehuis. Achter heel veel spullen zit een verhaal, zo leuk.

  ReplyDelete
 3. Wow, wat ontzettend gaaf! Wat moet dat een heerlijke plek zijn...

  ReplyDelete
 4. Hoe mooi dat jullie oude spullen verwerken tot eindproduct,zoals het keukenblad.Tof gedaan.Ik ben fan van het raam in ik vermoed achterdeur!Het ziet er allemaal netjes en gezellig uit,het straalt warmte uit.

  ReplyDelete
 5. Ach, ik loop weer eens achter met blogs lezen. Deze had ik dus nog niet gezien. Het wordt prachtig. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts