10 dingen die Januari 2019 tot een hele fijne maand maakten
10 dingen die Januari 2019 tot een hele fijne maand maakten

- Op Nieuwjaarsdag organiseerden we een open huis. Ik bakte (erg veel) oliebollen en we proosten op een mooi en goed 2019 met onze Franse vrienden en buren. Ik denk dat we er hier, op het Noord-Franse platteland, een jaarlijkse traditie van gaan maken.

-  Mijn Franse avontuur begon 22 jaar geleden in Valenciennes (3 onderste foto's) in dat mooie oude huis, achter die prachtige grote voordeur waar ik mijn eerst kamer huurde (ik zal de "Schotse ruit"-vloerbedekking nooit vergeten).
Het was geen gemakkelijk start daar zo in m'n "uppie". 
Ik ben mezelf een aantal keren flink tegen gekomen maar vooral de mooie herinneringen blijven. 
Een afspraak bracht mij op een vrije maandag terug in deze stad. 

- Ik ruimde op in huis maar de mooiste Brocante-schatten blijven. Het emaillen kommetje met oranje bloem (een vondst uit de kringloop van Stadskanaal, jaren geleden), de sunny mirror waar ik in 2015 al eens over schreef,

"Onderweg van en naar m'n werk, net over de grens in België, staan er regelmatig rommelmarktspulletjes bij mensen te koop, langs de weg. Al meerdere keren was mijn oog gevallen op deze 'zon'. Toen deze er na 5 of 6 keer nog steeds stond moest deze gewoon mee naar huis. En dat voor 3 euro...... Super toch."

en de vintage gevlochten fles die ik in december in de Brocante winkel van Orchies vond.

- Die kleine baby, dat ben ik, afgelopen 18 januari 45 jaar geleden. We vierden een klein maar erg gezellig feestje.

- Tot 2 keer toe was het "echt" winter en genoten we van een flinke pak sneeuw.

- In de eerste week van januari begon ik, na 2 jaar, weer met hardlopen. Iedere week, 5 kilometer, met 2 vriendinnen. Ook dochter gaat af en toe mee. Ik geniet van het buiten zijn, de wekelijkse ontmoeting en het mooie platteland hier.

- Alleen jongste zoon gaat nog naar de lagere school hier in het dorp.
Ik heb (of moet ik zeggen 'had') de 'rare' automatische gewoonte snel even de auto te pakken om hem naar school te brengen. Sinds begin januari gaan we vaker (minstens 3 van de 4 keer) lopen. 
Het blijkt een fijne en ontspannen begin van de dag te zijn met 10 minuten tijd voor gezellige onderonsjes en leuke en waardevolle 'één op één'-gesprekken. 

- Voor m'n werk bezochten we 2 dagen lang "Maison et Objet" in Parijs en deden we veel inspiratie op. 

- Ik wil graag duurzamer leven en dus ook geen voedsel (meer) verspillen.
Dit is mijn absolute favoriete restjes recept, in dit geval met oud, droog stokbrood: Wentelteefjes. 
Super simpel en snel te maken. 
Stokbrood in dikke plakken snijden, meng 2 eigelen met 2 eetlepels suiker en 2 dl (soja) melk. Dip de plakken brood in het eimengsel en bak ze bruin in een koekenpan. We eten ze vaak als ontbijt maar ook heerlijk met een bolletje vanille ijs als dessert!
Ik maakte dit recept meerdere keren in januari zoals ook deze Groene olijven tapenade

- De bouw ligt even stil. Maar ook in de sneeuw is onze "petite maison blanche" een plaatje en nog witter dans wit! La petite maison blanche

Comments

 1. Goed om stil te staan bij wat je gelukkig maakt, een prettig gevoel geeft! En het levert prachtige beelden op! Fijne zondag X

  ReplyDelete
 2. Leuk gedaan, Alet. Waardeer het leven!

  ReplyDelete
 3. Wat een mooi geschreven blogje en toffe foto's.Amai helemaal alleen naar Frankrijk verhuizen,knap gedaan. En zo sportief,daar kan ik nog iets van leren ;-)

  ReplyDelete
 4. Wat een heerlijke blogpost. Zo positief en blij geschreven. Expres vanmorgen nog geen berichtje gedaan, dat doe ik nu, na nog een keer gelezen en gekeken te hebben.

  ReplyDelete
 5. Gefeliciteerd nog, 45 jaren, lekker jong nog.
  Mooi om die fijne eerste maand zo te laten zien.

  ReplyDelete
 6. Oh knap van het hard lopen zeg en wat een goed voornemen om jaarlijks oliebollen te bakken (en eten) met vrienden en buren. Jullie gesprekjes begrijp ik volkomen, ik geniet daar ook erg van tijdens onze autoritjes van en naar het station. Al geniet ik net zoveel als we samen meezingen met nummer op de radio. Fijn blog Alet, X

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts