Dit is een Goede gids over een duurzame lifestyle - This is a good guide about Sustainable Lifestyle
Absoluut niet betweterig of leslezend.
Gewoon "Goed" geschreven plus ook nog eens prachtig vormgegeven en geïllustreerd deze "Dit is een goede gids" geschreven door Marieke Eyskoot.

Een boek boordevol informatie, interessante feiten, initiatieven, groene merken en interviews met inspirerende mensen over duurzaam leven. 

De boodschap is dat het gemakkelijk en simpel kan zijn. En dat is goed nieuws toch? Het hoeft niet perfect maar het kan wel leuker en beter!
Een begin maken met wat belangrijk voor je is en wat binnen je vermogen ligt is al een stap in de goede richting. 
Duurzaam is niet suf, saai of alternatief maar helemaal van deze tijd en hoognodig.

Het hoofdstuk "Duurzaam eten" sprak mij meteen erg aan en begint met de volgende uitspraak:
"You are what you eat. So don't be fast, cheap, easy or fake". 
En zo is het maar net!
Goed, gezond en duurzaam eten is misschien ook wel meteen de meest haalbare stap in de goede richting. Of niet?
Ik bedoel dat er op het gebied van voeding een steeds groter aanbod aan biologische producten is. Die voor een groot deel gemakkelijk te verkrijgen zijn in de supermarkt. 
Een uitstapje naar de lokale (bij voorkeur biologische) boer is leuk en hij helpt je ook meteen aan groente en fruit van het seizoen. 
Lokale groenten zijn vaak smaakvoller en aardbeien zijn in de zomer echt veel lekkerder als in de winter.

Daarentegen lijkt me het een stuk lastiger om je gezin in een duurzaam jasje te steken ;-) Mijn puberende jongelui hebben een heel duidelijk beeld van wat ze aan willen of juist absoluut niet......... Hoogstwaarschijnlijk niet erg ecologisch en al helemaal geen tweedehands. Wat ik ook best begrijp natuurlijk.

Ben je nieuwsgierig geworden? (Ik ben in ieder geval wel nieuwsgierig naar jullie mening over dit onderwerp en vraag me af of dit jullie bezig houdt........?)

Dit boek is hoe dan ook de moeite om te lezen, door te bladeren en te bekijken, bomvol met "opwaaiend" stof tot nadenken!


#

Some great news; this lovely book (full with food for thought ) about sustainable lifestyle is also available in english now !!! 

"This is a good guide - Marieke Eyskoot

Comments

 1. Lijkt mij een goed boek om eens door te nemen.
  Wij proberen al heel lang op te letten, en het aan onze kinderen mee te geven.
  Het lukt best aardig, maar er gaat ook wel eens iets 'fout', dan koop je toch iets wat je niet nodig hebt of zo. En eten doen we zo veel mogelijk 'van het seizoen' of uit de volkstuin, en voor 80% vegetarisch.
  Mooi dat je dit onderwerp aan snijdt Alet.

  ReplyDelete
 2. Toevallig kwam het onderwerp duurzaam eten hier deze week ter sprake tijdens de spontane maaltijd met mijn buren. Ik denk wel dat wij in ons kleine dorp onder mensen leven die daar veel aandacht aan besteden en dat inspireert mij ook. Het is natuurlijk fijn om een moestuin te hebben en 's winters in Nederland eten wij altijd seizoensgroenten, vlees steeds minder. Doordat ik en onze drie kinderen een intolerantie voor bepaalde toevoegingen hebben eten wij heel bewust, niets uit een pakje of zakje. Wij zien deze intolerantie als een bijkomend voordeel, wij letten goed op wat er naar 'binnen gaat'.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts