Moestuintjes maak je zelf


De (moes)tuinvoorbereidingen zijn hier in volle gang. 
Ik had het er in februari ook al over: In-de-tuin/ plannen-maken

In het Franse land (nog) geen Albert Heijn.
Inmiddels wel de Action, Zeeman, Hema. Om er maar een paar te noemen. Dus ook in Frankrijk kunnen we winkelen 'à la Néerlandaise'. Nooit meer heimwee naar stroopwafels, roze koeken of Nederlandse drop :-)

Geen AH dus geen moestuintjes. Maar dat is dan weer helemaal niet erg want die maken wij gewoon zelf. 
Ik zaai, al een aantal jaren, voor in (halve) wc-rolletjes. 
Ik gebruik ze voor de wat grotere zaden. Door in rolletjes te zaaien heeft iedere plant zijn eigen kluit. Als de plantjes twee of drie blaadjes hebben kunnen ze met rolletje en al in de grond (of grotere pot). Het rolletje verteert vanzelf en de wortels blijven op deze manier in tact. In februari zaaiden wij courgette en komkommer op deze manier.
De (kerst)tomatenzaadjes gingen gewoon zo de grond in.
Een lege croissants- en chocoladekoeken-verpakking doen dienst als kleine kasjes.Bij het omspitten van de moestuin kregen wij serieuze hulp!
Je zou kunnen denken dat het hier veel warmer is omdat we in Frankrijk wonen maar dat is niet het geval. Hier in het Noord Frankrijk vriest het ook nog flink vandaag. Ik kan wel stellen dat het klimaat hier ten opzichte van Nederland, op een paar graden na misschien, min of meer te vergelijken is. 

We staan te popelen om naar buiten te gaan onze plannen verder in praktijk te brengen maar we zullen nog even geduld moeten hebben.

PS: Iedereen heel erg bedankt voor de mooie, lieve, motiverende reacties op m'n vorige blogpost. Dat heeft me echt goed gedaan!!!!

Comments

 1. Heel goed idee. Misschien ook wat voor ons. Wij zaaien altijd ter plekke, maar dan ben je soms zo laat. Ook maar rolletjes en doosjes sparen. Wordt dat ook hergebruikt, ook een goede zaak. En jullie hulp, daar mag je blij mee zijn.

  ReplyDelete
 2. Wat goed gedaan,om die verpakkingen te hergebruikekn!Hier geen tuin meer alleen een plantenbak waar voorlopig alleen maar rozemarijn in staat. Handig zo'n hulp om te spitten,hé!

  ReplyDelete
 3. Jij hebt Appie helemaal niet nodig...

  ReplyDelete
 4. Wat een heerlijke foto's. Je zou er zin van krijgen. Heb ik eigenlijk al, ik popel om naar het Franse land te gaan.

  ReplyDelete
 5. Fijn om zo bezig te zijn samen! De wc-rolletjes vonden hier altijd een goede bestemming voor knutselwerkjes op de basisschool. Maar ze mogen niet meer gebruikt worden uit hygiënisch oogpunt.

  ReplyDelete
 6. Wat een goed idee van die verpakkingen en de rolletjes. Gisteren ook zaadjes gekregen bij onze supermarkt. Binnenkort maar eens aan de slag. Bij het zien van je foto's krijg ik er spontaan zin in.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts