Punaises net even anders, Punaises autrement.......


Ik zocht dus al een tijdje die groene knopen. Het zijn vrij oude, mooie glazen knopen. Tenminste zo is me dat verteld door de dame in de Brocante winkel, dat ze erg oud en bijzonder zijn. Maar dat doet er in ieder geval ook niet toe, ik vind ze prachtig en ik was ze even kwijt. Goed opgeborgen en toch kwijt. Zo gaat dat soms hè. (ook al is het wel een beetje frustrerend, ik kan er niet goed tegen iets kwijt te zijn). Maar ik vond ze terug deze week, niet in de pot met honderden knopen, die ik in al die jaren bij elkaar verzamelde, en waar ze logischerwijze in hadden moeten zitten maar ergens in een hoekje van de bureau lade. Goed opgeborgen dus ;-)

Ik kocht ze als vakantiesouvenir, vorig jaar in een Brocante winkel in de omgeving van Tours (Fr).
Ik vind het leuk om iets bijzonders mee te nemen van het vakantieadres als herinnering. En vaak vind ik dat op een Brocante markt of in een kringloopwinkel. En dat kan dus ook zoiets 'kleins' als deze knopen zijn.


Ik wilde nog wel iets met die knopen 'doen'. Uiteindelijk leek het me een leuk idee om ze op een punaise te plakken en ze op m'n bord te prikken. Op deze manier kunnen we er in ieder geval van genieten.

Met dochter kieperden we meteen de hele pot met knopen op tafel en zo zaten we een hele tijd mooie knopen te bewonderen en de leukste uit te zoeken. Een gezellige en rustgevende bezigheid trouwens. Schatgraven in een grote hoop knopen.
Er zitten een paar leuke exemplaren tussen, of niet? (Zie je je witte hartjes Jeanette?)
Ook paste ik meteen mijn 'in the mood' board aan. Een verzameling van mooie post en kaarten. Ik ben de laatste tijd zeer verwend door veel mooie post.

Zien jullie hieronder dat oude kaartje met knopen. Nog een Brocante vondst van vorige week. Ik vind het kaartje geweldig!


Een hele fijne zondag allemaal!

Comments

 1. Wat een schat aan knopen en een leuk idee om er punaises achter te plakken.

  ReplyDelete
 2. Tof idee. Mooie samenstelling op je prikbord.

  ReplyDelete
 3. Ik word zo blij van dit soort zelfmakers. En ik heb ook veel oude, mooie knopen.

  ReplyDelete
 4. Wat een goed en leuk idee. En ik zag de hartjes. Ik heb de hartjes op kleine houten garenklosjes geplakt en dan op het deksel van een conserven-potje. Kan je van alles in bewaren. Ik bewaar er mijn gehaakte confetti in.

  ReplyDelete
 5. Leuk! Een heel origineel moodboard heb je zo!
  En ik grabbel ook stiekem graag tussen mijn verzameling knopen, er zitten niet veel oude knopen in, maar ik vind het fijn om er de mooiste tussenuit te zoeken. Misschien doe ik er ook nog wel eens zoiets mee :-)

  ReplyDelete
 6. Wat een briljant idee! Zo kun je altijd genieten van je bijzondere knopen en het maakt je moodboard nóg mooier want wat een plezier om naar te kijken. (Dat ken ik van dat goed opbergen. En met het opruimen denk ik dan dat ik het zeker niet vergeet)

  ReplyDelete
 7. Top idee, echt zó onwijs leuk! En nu heb je die prachtige knopen ook elke dag in het zicht. Super! :)

  ReplyDelete
 8. Heel leuk idee, ga ik onthouden. Dank.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts