Verdrietige legende over het kleine konijntje

Tijdens onze vakantie kwamen er veel dieren op 'ons pad'. Hoe kan het ook anders zo midden in de natuur. Over onze ontmoeting met de koeien van boer Enguehard kon je al lezen. Verder zat naast het terras Mevrouw Eend te broeden (op een wel tiental eieren, dat zal een mooi plaatje worden straks; Moeder Eend met en rij waggelende kleintjes). Meneer en mevrouw Waterhoen waren alle dagen druk in de weer met takjes om hun nest te bouwen. En op een avond zagen we (vanaf de bank in huis), door het grote raam, een hert aan de overkant van de rivier staan.........

En toen was er nog de verdrietige legende over het kleine konijntje van het kerkje van Pleines-Oeuvres (raar genoeg heb ik niet eens een foto van het kerkje gemaakt....): toen de kerk werd gebouwd zagen de metselaars op een dag dat de stelling was ingestort. Het kleine konijntje was te nieuwsgierig geweest en werd bedolven onder het materiaal. Als herdenking werd bij de ingang een beeld van dit kleine beestje gehouwen in het granieten steen.

Een verhaaltje wat veel indruk maakte op onze jongste.......

Comments

  1. Wel een hele mooi manier waarop de bouwers het konijn het eeuwige leven hebben gegeven <3

    ReplyDelete
  2. mooi gebaar!

    ReplyDelete
  3. Gelukkig is het een legende want ik vind het wel zielig. Leuk hoe je gewoon vergeet een foto van het hele kerkje te maken. Ook onder de indruk van het konijntje wellicht :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts