Over de koe die (niet) in het water viel........."Als er een koe van boer Enguehard in het water viel of we dit dan wel zo snel mogelijk even wilden laten weten. Dit gebeurde nog wel eens": zei ze er ook bij.

Ik zag de hele scene al voor me: 'een spartelende' koe in het water en hoe deze er dan met man en macht weer uitgetrokken zou worden. Hoe zouden ze dat voor elkaar krijgen?

Zo kwam het dus dat we de hele vakantie week, de "zonder watervrees en niet bang uitgevallen" koeien van boer Enguehard in de gaten hielden want die gingen toch af en toe best ver het water in.

Op de vraag: hoe je een koe uit de rivier de Vire vist kregen we, afgelopen week, gelukkig geen antwoord.
Wel moest ik meteen aan het boek denken die ik vroeger als kind heb gelezen en die hier nu nog bij ons in de boekenkast staat. Met de titel, hoe kan het ook anders, "De koe die in het water viel".

Comments

 1. Oh ja, dat boekje. Onze kinderen hielden er van en inmiddels is onze oudste kleindochter van 3 er ook dol op. Zo leuk!

  ReplyDelete
 2. Dit is/was 1 van de lievelingsboeken van onze jongste zoon. Hij vond alles met koeien leuk. Op de markt zag hij alle stofjes waar een koe op stond, en wilde daar dan een korte broek van hebben. Fijne herinneringen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh wat grappig. Heb je dit boekje ook nog in de kast staan dan?

   Delete
  2. Hallo Alet, ik zit mijn archief van opgeslagen blogposten door te kijken en zie dit bericht ook weer. En zie dat ik nooit antwoord heb gegeven op jouw vraag.
   Dit boek hebben wij zeker in de kast staan. Ik wist niet dat het al zo'n 'oud' verhaal was, dat jij het als kind al las. Ik kende het niet voordat jongste zoon het kreeg.

   Delete
  3. En door jouw reactie lees ik dit ook nog even terug. Het is al weer even geleden maar we hadden daar een prachtige week. X

   Delete
 3. Het idee alleen al is een belevenis op zich ;-)
  Het boek ken ik niet, maar zo te zien is het ook een Holland-promo, mooi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. De oer hollandse tekeningen zijn inderdaad erg mooi. En het verhaaltje over de eigenwijze koe die de stad wel eens wilde ontdekken ook erg grappig trouwens.....

   Delete
 4. Woon in Nederland in een boerendorp in de polder en het komt natuurlijk wel eens voor. Het is nog een heel werk om zo'n beest uit de sloot te krijgen, de brandweer komt er meestal aan te pas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat wil ik best geloven. Kan me voorstellen dat het een hele opschudding is om zo'n beest weer uit het water te takelen.....
   Het hele dorp in rep en roer ;-)

   Delete
 5. Wat een prachtig uitzicht hadden jullie daar! Maar wel spannend met de koeien en het water. Gelukkig niks gebeurd want zo'n leuk spektakel is dat niet :) Wat een schattig boekje. Ik heb het nog nooit eerder gezien maar het sluit wel erg leuk aan op je verhaal.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toen die mevrouw het zei moest ik echt meteen aan dit boekje denken. Vond ik wel grappig.....

   Delete
 6. Mooie foto's en een een leuke link naar het schattige boek! Erg leuk!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts