SHOOT! Photo challenge: LIEF

Opdracht 3 van Photo Shoot Challenge: LIEF

Mijn lief zul je hier niet snel tegenkomen. Ten eerste houdt hij absoluut niet van foto's; zodra hij een fototoestel in het oog krijgt is hij of plots met de noorderzon verdwenen of hij gaat (reuze irritant trouwens) rare gezichten trekken. En ten tweede zit hij er ook niet direct op te wachten dat ik z'n foto op internet zet.

Mijn allerliefste meisje en twee allerliefste jongens daarentegen vinden het geen enkel probleem om model te staan. Ook al wil ik niet al te veel foto's van hun op mijn blog plaatsten. Nu is dit ook geen blog over mijn kinderen maar een blog over dingen die ik mij raken, blij maken, verrassen, doen twijfelen, bezighouden, wat ik leuk vind om te doen enzovoorts........... maar daar maken zij natuurlijk wel een groot deel van uit. Dus logisch dat zij af en toe voorbij komen. En natuurlijk wil ik, ook dat met jullie delen want ik ben apetrots op ons drietal. Neemt niet weg dat ik er voorzichtig mee wil zijn want zoiets is toch wel heel persoonlijk en je plaatst dit wel zichtbaar voor iedereen op internet. Het is een kwestie van een persoonlijke grens trekken denk ik. Ik ben wel benieuwd hoe jullie daar mee omgaan en of jullie je die vraag ook stellen. Waar leggen jullie die grens? Of hebben jullie hier absoluut geen problemen mee. Zit ik gewoon moeilijk te doen? (Ben ik af en toe goed in trouwens 'moeilijk doen', wikken en wegen......)

Goed ik dwaal af, hier zou deze blogpost in eerste instantie niet over gaan. Dit was even de vraag/ twijfel die door m'n hoofd ging toen ik deze foto's in dit artikel plakte.


Foto's maken is inmiddels een echte hobby van mij geworden. Tot nu toe is het iets wat ik mezelf aanleer (ik ben wel van plan om eens een cursus te gaan doen) door veel te oefenen en daar is deze Challenge (uit het boek Shoot van Anki Wijnen) ook perfect voor. Het gaat me niet alleen om de technische kneepjes, het lijkt me fantastisch om te leren een verhaal te vertellen met je foto, een emotie te communiceren. Ja, dat zou ik fantastisch vinden.
Comments

 1. En LIEF straalt er vanaf <3
  Ik laat mijzelf en mijn kinderen nagenoeg nooit zien en dat is een bewuste keuze. Zij staan ook niet te springen trouwens ;-)

  ReplyDelete
 2. En LIEF zijn ze, dat zie je zo!
  Mooie foto's trouwens.
  Het is soms een moeilijke/rare/vreemde/spannende afweging die je maakt, maar een paar persoonlijke dingen passen wel in een blog dat gaat over jou en de dingen die je belangrijk/mooi/leuk vindt.
  Blijf alsjeblieft zo doorgaan als je doet, want je hebt een prachtige blog.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik ga er bijna van blozen. Dankjewel voor deze lieve woorden!

   Delete
 3. Dankjewel voor je reactie op het blog van Prentje. Je hebt mij geholpen een beslissing te nemen op, ook mijn eigen vraag, 'waarom blog ik eigenlijk?' Vandaag mijn laatste blogbericht geschreven voor de eerste (en laatste keer :-) mijn zoon herkenbaar in beeld. Vanwege de trots. :-)

  ReplyDelete
 4. Wat een lieve fotos! Helemaal in stijl van de challange. Leuk om aan mee te doen zeg! :) Mooi!

  ReplyDelete
 5. Super mooie foto's heb je gemaakt en geplaatst.Zelf zet ik nooit foto's van mezelf of van mijn kinderen op mijn blogje...

  ReplyDelete
 6. Lieve foto's! Herkenbaar dat wikken en wegen. Ik post best vaak foto's op m'n blog waar mijn jongens op staan. Misschien verandert het nog als ze ouder worden.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts