Brocante pareltjes 1
Afgelopen weekend bezocht ik sinds lange tijd weer eens een Brocante-markt. 
Als bezoeker dan want eind juni verkocht ik zelf op de Brocante van ons dorp. Inmiddels een jaarlijkse traditie.

Ik had dus eigenlijk helemaal geen tijd want 'k was onderweg naar de supermarkt voor de wekelijkse boodschappen, eigenlijk was het ook te warm, in de brandende zon op het heetste moment van de dag.
Maar deze kwam onverwacht op mijn pad en ik was ook nog eens alleen, zonder m'n familieleden die deze hobby van mij niet (meer) zo waarderen.
Dus ik greep m'n kans, zocht in alle drukte een parkeerplaats en deed mijn rondje rommelmarkt. 
Ik hou van de gezellige ontspannen sfeer.
Ik maakte een praatje hier en daar en liep langs de uitgestalde spulletjes; een ruim aanbod van echte 'rommel' tot echt hele leuke dingen.

Ik ontmoette het oude Franse vrouwtje die naast mij had gezeten op onze dorps-Brocante. Jammer dat ik er geen foto van heb, het zou een prachtig plaatje zijn geweest; dat kranig oud vrouwtje, schuilend in de schaduw onder de kofferbakklep van haar oude autootje, in haar Franse gebloemde schortjas en bloemenpantoffels aan haar voeten. Haar verkoopwaar voor haar uitgestald; gebloemde jurken, zelfgebreide truien, een verzameling knopen, plantenstekjes en allerlei vaasje. Ze vertelde me dat ze praktisch alle markten van de omgeving bij langs gaat. Geweldig!

Naast de gezelligheid vond ik ook nog een aantal onverwachte Brocante-pareltjes zoals je hier boven op de foto's kunt zien.

Comments

 1. Die blauwe bordjes zijn echt leuk. En de andere dingen natuurlijk ook.
  En had graag een foto gezien van jou met dat dametje.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Als ik haar weer eens tegen kom ga ik vragen of ik een foto mag maken......

   Delete
 2. Oh, dat bordje met die dame... prachtig! Ik snap jou wel :-) Hier waarderen ze mijn hobby wel, sterker nog het werkt besmettelijk ;-)

  ReplyDelete
 3. Ik heb de laatste tijd maar eens wat spullen naar de kringloopwinkel gebracht ;-) De minst mooie hoor!
  Je spullen vind ik prachtig en ik ben enorm geïnteresseerd in de oude Franse dame en haar gebloemde schortjas en bloemetjesjurken, in alles eigenlijk! Heerlijk dat snuffelen <3
  En dat potje met de kersen, prachtig.

  ReplyDelete
 4. Wat een prachtige vondsten. Ik vind de delfsblauw bordjes zo mooi! :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts