Een korte terugblik op een hele fijne zomervakantie in de Ardèche

Ruoms

La Cascade de la Ligne

Bij de camping 

Labeaume
Bij de camping

Balazuc

Kanoën van Sampzon tot Pont d'Arc

Largentière

Largentière
 
Uiteten in Ruoms voor de 16e verjaardag van Lynn

De prachtige rivierkloof, Gorges de l'Ardèche

Grotte de la Madeleine

Vogüé

Bij de camping


Bij Mart en Marthy


De foto's zijn nu dan eindelijk uitgezocht. Het waren er niet eens zo erg veel deze keer maar de september-drukte (lees; het weer in het ritme komen en opstarten na een heerlijke ontspannen zomer) maakte dat dit wat lang duurde. Ben trouwens blij dat het hier allemaal weer zo ongeveer 'rolt', dit brengt weer wat meer rust. Ik hoop hier (en bij jullie) dan ook weer wat meer 'aanwezig' te zijn.......

Het voelt al ver en lang geleden maar we hebben hele fijne en mooie herinneringen aan onze zomervakantie.

Het was geweldig, warm ook. We gingen met de tent en m'n slaapzak werd niet eens uitgepakt. Vooral overdag niet echt comfortabel, we brandden de tent uit maar het blijft voor mij de ultieme manier van 'op vakantie gaan'. Een gevoel van vrijheid, het buitenleven, maximaal genieten met eigenlijk heel weinig. Ik vind dat erg rustgevend en ontspannend. 

Het was de eerste keer dat we de Ardèche bezochten. En met dank aan Stephanie van coosje-blog vonden we een hele fijne camping in Ruoms. Het was precies zoals ze had omschreven; rustig en 'basic'. En dat is helemaal wat we zochten. Niet zo erg groot, gelegen aan het water en er hing een gemoedelijke en gezellige sfeer!

Zoals ik al zei was het de hele vakantie bijzonder warm. Alle dagen, zonder uitzondering, om en bij de 40°C. Dit maakte dat we regelmatig 's morgens op pad gingen en 's middags in en op het water te vinden waren. We bezochten de mooie plaatsjes zoals Labeaume, Balazuc, L'Argentière en Vogüé. Iedere keer weer een labyrint van mooie kleine steegje en steile straatjes. Het lijkt wel of de tijd daar heeft stilgestaan. Prachtig gewoon!

We houden van lange wandelingen maken maar daar was deze vakantie echt te warm voor. Wel liep ik een aantal keren, 's morgens vroeg, als iedereen nog sliep, een stukje naar Ruoms, dronk ik daar een kopje koffie op het terras en liep ik weer terug. Daar heb ik ook echt wel van genoten. Natuurlijk mocht een dagje kanoën ook deze vakantie niet ontbreken. Erg indrukwekkend en verfrissend was het bezoek aan de Grotte de la Madeleine. Heel bijzonder en toch ook één van de hoogtepunten van deze vakantie vond ik het bezoek aan La Cascade de la Ligne. Hoe indrukwekkend kan de natuur toch zijn.

De laatste foto werd gemaakt tijdens ons bezoek aan Mart en Marthy. Ik volg Marthy al erg lang op haar blog; Heen en terug naar de Ardèche.blogspot.com en lees iedere keer met plezier haar verhalen over hun belevenissen in de Ardèche en in Nederland. Hoe bijzonder dan ook om elkaar een keer in levende lijve te ontmoeten. Ik vond het een erg gezellige middag op een bijzonder mooi plekje in het noorden van de Ardèche. (Nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid lieve Marthy!)

Het was de eerste keer maar ik denk zeker niet de laatste keer dat we de Ardèche bezochten. We komen hier absoluut nog eens een keer weer terug!
Comments

 1. Wat leuk om over jullie Ardèche vakantie te lezen en al die mooie plekjes op je foto's terug te zien. Wat is de blogwereld toch leuk. Al jaren volgen we elkaar via onze blogs en dan zit je zomaar met man en kinderen in onze tuin wat heel gezellig was. Ik hoop je terug te zien in de Ardèche, Alet.

  ReplyDelete
 2. Een aantal plaatjes herken ik, wij waren ook een keer in de Ardèche. En helemaal leuk is dat jullie bij Marthy en Mart op bezoek zijn geweest. Wat is de blogwereld toch leuk en gastvrij.

  ReplyDelete
 3. Het leest als een hele fijn vakantie, mooi om op terug te kijken.

  ReplyDelete
 4. Mooi om te lezen en prachtige foto’s van jullie vakantie. 😘

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts