Onze derde dag op het Pieterpad

 







Onze derde dag op het Pieterpad
Op dinsdag 5 juli liepen we onze derde dag op het Pieterpad.
En dit na een lange pauze van 2 jaar.

Wij liepen een groot gedeelte van etappe 4, Zuidlaren-Rolde. Totale afstand 18 km, waarvan wij er zo'n 15 km haalden. We besloten Zuidlaren te laten voor wat het was :-)

We startten in Rolde (het dorp van Bartje), waar de auto gemakkelijk geparkeerd kon worden en bevonden ons al snel "alleen op de wereld", middenin het 
Ballooërveld. Aan de horizon zagen we enkel nog de Roldertoren en verder overal de grote stille heide. Zoveel rust en stilte vind je bijna niet meer in Nederland volgens mij. Prachtig mooi en het mulle zand moet je dan maar voor lief nemen. 

Na het Ballooërveld, kwamen we al snel aan in het dorpje Gasteren, het enigste "bewoonbare" gedeelte van deze hele wandeling. Gasteren is een esdorp met prachtige Saksische boerderijen. 
Na Gasteren belandden we in de Gasterse duinen. Een kleiner gebied als het Ballooërveld maar minstens zo mooi en rustig en we kwamen hier ook langs een hunebed.
Ons eindpunt was het Restaurant Drentsche A in Schipborg. Helaas gesloten want een ijsje hadden we wel verdiend. Dit werd bij thuiskomst natuurlijk helemaal goedgemaakt.

Pieterpad, een meerjarenproject
Het doel is niet om het Pieterpad zo snel mogelijk te lopen. 
Het is te leuk om te plannen, er naar uit te kijken en het samen te beleven.
Het is iedere keer weer een mini-vakantie. 
Om op deze manier samen Nederland (her) te ontdekken is absoluut ook erg bijzonder. Mede ook omdat we ervoor uit Frankrijk moeten komen zal het een meerjarenproject worden.

We liepen onze eerste etappe eind oktober 2019: 
Pieterpad-de-kop-is-eraf

En onze tweede etappe op 7 juli 2020: 

Tweede dag op het Pieterpad














Comments

 1. Heerlijk dat jullie nu weer verder gaan op het Pieterpad. Mooie belevenis en er is zóveel moois te zien, geniet ervan en succes met het vervolg, wanneer dan ook !

  ReplyDelete
 2. Fijn dat jullie het Pieterpad weer oppakten. Veel plezier nog met alle volgende minivakanties!

  ReplyDelete
 3. Wat een leuke foto's en ik heb genoten van je verhaal, zo veel herkenbaars. Je hebt gelijk, Nederland heeft nog zoveel gebieden waar je je alleen op de wereld waant, je moet ze willen ontdekken.

  ReplyDelete
 4. Wat gezellig zo met elkaar! En mooi!

  ReplyDelete
 5. Wat fijn na twee jaar, genieten samen!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts