Recept: Aardbeien- vlierbloesemsorbet




"Wat zit er door je ijs?": vraagt zoon als ik dit "rode goedje" over vijf kommetjes verdeel....... 

Ze worden namelijk wat achterdochtig als ik weer eens een nieuw recept serveer :-)                    's Middags nog, zei zoon grappend tegen een vriend dat z'n moeder de laatste tijd vaak gekke recepten uitprobeert. Desbetreffende vriend was één en al begrip want die z'n moeder gebruikte ook regelmatig bizarre ingrediënten. Het toppunt van gekkigheid was toch wel die keer dat ik chocolademousse maakte met het vocht van een blik bruine bonen volgens zoon............ Nou, dit vond ik zelf trouwens verrassend goed geslaagd. Wisten jullie dat het vocht van bruine bonen (en ook kikkererwten, witte bonen....) zeer dichtbij de consistentie van ruw eiwit komt en dus ook als zodanig gebruikt kan worden....? Dit heeft trouwens allemaal niets te maken met onderstaand recept en qua gekkigheid viel het dit keer toch goed mee, ook al zeg ik het zelf. Het werd trouwens ook unaniem goedgekeurd. Iedereen vond het heerlijk. 

Voor dit recept gebruikte ik een eenvoudige en kleine ijsmachine met los koelelement. Ik heb een hekel aan keukenkastjes die uitpuilen met allerlei apparaten en die dan vaak ook nog niet eens gebruikt worden maar dit kleine apparaatje, die ik ooit eens voor 30 euro kocht, heeft al goed z'n dienst bewezen :-)


Aardbeien- vlierbloesemsorbet

Zomers en verrassend recept

RECEPT

VOOR
4-6 bolletjes ijs

Wel nodig: een ijsmachine

INGREDIENTEN

250g aardbeien (uit eigen tuin)
1 eetlepel citroensap
60 ml vlierbloesemsiroop 
(recept vlierbloesemsiroop; ik maak dit traditioneel één keer per jaar maar je kunt het natuurlijk ook kant en klaar kopen)
60 ml water
50g suiker

BEREIDINGSWIJZE

Meng de suiker en het water in een pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. 
Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost en zet opzij om de siroop te laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Pureer de aardbeien en citroensap met de staafmixer.
Voeg de gekoelde siroop toe en mix nog een minuut.
Roer de vlierbloesemsiroop erdoor tot alles goed gemengd is.
Giet het aardbeienmengsel in een ijsmachine en laat draaien tot het bevroren is.
- Serveer de sorbet het beste direct.

Smullen maar!



Comments

  1. Ik heb aardbeien en ik heb hier een fles vlierbloesemsiroop. Die laatste van een vriendin gekregen die het kortgeleden maakte. Dus ik denk dat ik mijn ijsmachientje ook maar een van de stellingkast in de bijkeuken ga halen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dit zal met de warme temperaturen van dit moment extra lekker smaken :-)

      Delete
  2. Aan de ingrediënten te zien moet dit echt wel héél lekker zijn.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts