Knalgroen (no waste) soep recept



Gemakkelijk, leuk en verrassend want koken met radijsblad had ik nog nooit gedaan! Dat gaat hier altijd rechtstreeks naar de kippen. Gewoon helemaal niet bij stil gestaan dat ik hier iets mee kon gaan maken en dat dit ook nog zo onverwacht lekker zou zijn.

Een no waste recept dus. Oftewel zoveel mogelijk gebruiken en zo min mogelijk verspillen dat is waar het hier om gaat. En dat het ook nog eens budgetvriendelijk is, is altijd mooi meegenomen.

Dit recept vond ik op de site van Karin Luiten : kokenmetkarin


Radijsblad soep

Een eenvoudig, snel te maken no waste recept!

RECEPT

VOOR
4-6 porties

INGREDIENTEN

blad van 2 bosjes radijs
250 g kruimige aardappels
150 g pastinaak (had ik niet in huis en verving ik door wortel)
1 grote ui
1 knoflookteen
1 liter groentebouillon
1 theelepel komijnpoeder (kan ook weggelaten worden maar ik hou hier wel van)
klontje boter (verving ik door olijfolie)
peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Snij de ui en knoflook en fruit dit zachtjes in wat olijfolie in een soeppan met dikke bodem. 
Schil de aardappels en pastinaak (of wortel) en snij in blokjes. Doe in de pan en fruit even mee.
Was het radijsblad en laat uitlekken.
Giet de (liefst hete) groentebouillon in de pan en breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken tot de groente beetgaar is.
Roer dan hand voor hand het radijsblad erdoor en laat nog even 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer in de blender en voeg zout en peper naar smaak toe.

Bon appétit !

Comments

  1. Wat een leuk recept, ik ga eens op de gelinkte pagina kijken naar nog meer lekkers.

    ReplyDelete
  2. Radijs, nooit aan gedacht om daar soep van te maken. Maar ik heb geen radijs in de moestuin staan, hou er niet zo van dus geen knalgroene soep.

    ReplyDelete
  3. Klinkt heerlijk en het kleurtje vinden we natuurlijk ook fantastisch!

    ReplyDelete
  4. Ziet er prachtig uit qua styling en lijkt mij heerlijk!
    Ik maakte ooit soep van teveel aan sla naar een recept van Wim Lybaert (uit Oogst). Het staat op mijn blog, maar die heb ik op privé gezet. Dus mocht je het willen, dan kopieer ik het.

    ReplyDelete
  5. Ziet er mooi uit en of het lekker is ga ik nog testen.
    Het blad van radijs at ik al wel, maar dan op een boterham.
    Besmeren met mayo of iets dergelijks, blad van radijs erop, komkommer en daarop weer radijs. Ook lekker hoor.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts