Mijn boeken in Februari, Maart en April

 


Gelezen de laatste 3 maanden.....                                                                   Veel andere dingen vroegen mijn aandacht de afgelopen weken dus ik las minder als "normaal". Het werden in totaal 4 Franse boeken en 3 in het Nederlands.            Het mooiste boek was de leestip van Ageeth. "De honderd jaar van Lenni en Margot. Hoe ontroerend. Ook het boek "Winteren" vond ik mooi, met stof tot nadenken en om van te leren.

- Winteren- Catherine May

Dit boek gaat over toelaten van periodes van "winter" in je leven. Letterlijk en figuurlijk. Ik vind het goed geschreven, onderstreepte regelmatig bepaalde zinnen en zal het vast nog eens lezen.

"Ten slotte heeft ongelukkig zijn een functie: het vertelt ons dat er iets niet goed gaat. Als we onszelf niet de fundamentele oprechtheid van verdiet gunnen, missen we een belangrijke waarschuwing om ons aan te passen."

- De honderd jaar van Lenni en Margot - Marianne Cronin

Een boek die je diep raakt, niet loslaat tot het helemaal uit is. Eentje waarvan je de tranen soms in de ogen schieten. Een ontroerend verhaal over een zeer bijzondere vriendschap. Absolute favoriet in dit rijtje!

"Dit boek gaat over de waarde van het leven, over de manier waarop jouw leven dat van je geliefden beïnvloedt en over een vriendschap die alles overstijgt."

 


Comments

 1. Toch nog wel een stapel hoor, er zitten flinke 'pillen' tussen. Die van de 100 jaar gaat op mijn leeslijst.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, ik ging net boeken inleveren bij de bibliotheek, en het eerste boek waar mijn oog op viel was De honderd jaar van Lenni en Margot. Toeval bestaat niet denk ik. Heb hem direct meegenomen natuurlijk.

   Delete
  2. Nee toeval bestaat niet ;-) Ben benieuwd wat je er van gaat vinden xxx

   Delete
 2. Het boek van Marianne Cronin staat inmiddels op mijn e-reader. Dank je,

  ReplyDelete
 3. Toch een mooi stapeltje en je geeft prima lees tips .

  ReplyDelete
 4. Nou toch knap hoor….ik ben nu met het tweede boek van de 7 zussen bezig…wat mooi ook…nou groetjes fijne zondag morgen liefs van mij 🍀💗🍀

  ReplyDelete
 5. Een fijne stapel boeken Alet! Nog een pareltje: De vele levens van Heloise Starchild van John Ironmonger. Echt fantastisch!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts