Rabarbersiroop - receptWe zitten in de tweede week waarin de maatregelen rond het coronavirus langzaam worden versoepeld hier in Frankrijk. Na een complete lockdown van 8 weken mogen we weer zonder formulier naar buiten en gaan scholen geleidelijk weer open. In Noord-Frankrijk zitten we in het rode gebied waar nog wel strengere regels gelden als in het groene gebied. 
Hier in huis betekent dat oudste zoon en dochter voorlopig niet naar school kunnen, hoogstwaarschijnlijk niet voor september. Wat ze zelf op zich niet erg vinden ;-) Ze vinden het allang goed dat ze hun vrienden en vriendinnen kunnen zien en dat ze weer de straat op mogen. 
Op de lagere school beginnen ze langzaam op te starten met een voorrang voor de "belangrijkste" leerjaren en op vrijwillige basis.
Jongste zoon startte vorige week in een klas van 5 leerlingen en op basis van 2 dagen per week. In totaal ontving de school die normaalgesproken 200 leerlingen telt, 19 leerlingen. Dit zal heel langzaam een beetje uitgebreid worden. Zoon was best nerveus maar ook blij dat hij weer naar school kon gaan. 
De winkel waarin ik werk is sinds vorige week ook weer open en ik werk zelf tot nu toe 15 uur per week. Man is nog steeds thuis en verwacht dat hij ergens begin juni weer kan starten. 
Ik heb dus nog veel vrije tijd. Tijd voor de (moes)tuin, koken en bakken en foto's maken en dat is dus echt wel genieten. Helemaal door het uitzonderlijke mooie weer van de laatste weken.

Rabarbersiroop
Heerlijk zomers drankje!

RECEPT

VOOR
250 ml siroop

INGREDIENTEN
2 flinke stengels rabarber (uit de moestuin) (320g)
sap van 1 citroen
80g kristalsuiker
320ml water


BEREIDINGSWIJZE

De rabarber niet schillen, in stukken snijden en ongeveer 10 minuutjes koken met het citroensap, de suiker en water tot het mooi zacht is.
- Schep daarna de rabarber uit de pan en vang het op in een zeef, druk het vocht uit de rabarber. 
- Doe het vocht terug in de pan en kook dit nog een minuut of tien zodat het wat aandikt.
- Laat de siroop afkoelen en bewaar het in de koelkast.
- Doe de siroop in een mooi (Brocante)glas, leng aan met (bruisend) mineraalwater en maak het feestelijk met een bloemetje, een schijfje citroen of wat blaadjes munt.


en laten we samen proosten op een mooie zomer !!!


De rabarbercompote is super lekker als toetje met een beetje yoghurt of kwark  of gebruik deze in dit recept Galette met rabarber

Comments

 1. Wat fijn dat het weer de goede kant opgaat! Gelukkig hebben we enorm getroffen met het weer en ik ben blij dat jij zoveel plezier aan de (moes-)tuin en het buiten zijn beleeft! En het is voor ons een genot voor het oog, fijne dag XxX

  ReplyDelete
 2. Heerlijk dat jullie weer iets meer bewegingsvrijheid hebben. En die extra tijd gebruik je geweldig. Wat ziet dit er lekker uit. Zo sfeervol ook.

  ReplyDelete
 3. Ik hoop ook te proosten op een stukje zomer in Frankrijk. Maar ook hier genieten we, van de natuur en het ontzettende mooie weer. Ook hier beginnen de basisscholen weer op te starten. Kleinzoon van 16 moet nog even wachten.

  ReplyDelete
 4. De siroop ziet er extra aantrekkelijk uit in dat mooie glas !

  ReplyDelete
 5. Dankjewel voor je lieve berichtje....liefs Ria 💕🍀

  ReplyDelete
 6. Fijn en spannend dat de maatregelen wat versoepelt worden. Nu maar hopen dat het vanaf nu verder de goede kant op gaat. Rabarbersiroop ken ik niet. Lijkt me apart maar lekker smaken. (Naar rabarber waarschijnlijk). Mooi dat je de extra gekregen tijd in kan vullen met dingen waar je plezier aan beleeft. Proost!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts