Summer HolidaysEn dan is het plotseling zomervakantie, 
voor de schoolgaanden onder ons. 
8 weken, die eindeloos lang lijken en die meteen als een speer van start gaan. 

Oudste zoon vertrok, afgelopen zondag, voor 2 weken naar Italië. Op de voet gevolgd door dochter en jongste zoon die op maandagmorgen voor 10 dagen richting Zuid-Frankrijk vertrokken. 

Ja, en dan is het hier in één keer een potje rustig in huis.

De gemeente van ons dorp organiseert zomerkampen waar onze 3 kinderen sinds hun derde jaar de hele maand juli naar toe gaan. 
Vooral toen ze kleiner waren vond ik dat nogal wat (iets met schuldgevoel enzo). Maar ja, als je als werkende ouders voor 8 à 9 weken opvang moet regelen is dat wel een super oplossing. 
En als ze er dan ook nog alle drie met veel plezier naar toe gaan dan moet je verder ook helemaal niet zeuren. 
De groepen met jongere kinderen worden hier ter plekke opgevangen en slapen 's nachts gewoon thuis, de oudsten gaan kamperen.

Jongste zoon zou in eerste instantie niet naar Zuid-Frankrijk vertrekken 
maar toen ze belden om te vragen op hij mee mocht, want er was namelijk nog plek vrij in de bus, schoot ik in de stress maar kon ik niet veel anders als hiermee akkoord gaan. 
Zoon was er, in tegenstelling tot z'n mama, helemaal klaar voor en stond te popelen. Het was naar zijn eigen zeggen "la plus belle journée de sa vie".

Het was een vermoeiende sprint zo net voor vertrek met 
alle voorbereidingen x 3. Er moest en ze wilden zoveel mee. 
De paklijst leek oneindig. 

Er waren nogal wat discussies met puberende zoon en dochter. 
Mijn toenemende interesse voor minimalisme staat nogal al haaks op hun groeiende interesse voor zoveel mogelijk kleren en ander spul (lijkt het wel).
En dan niet zomaar spul maar met één of ander prijzig merk alstublieft.

Maar goed we vonden een soort van akkoord en ze zijn de dam af met heel hun hebben en houden (en gelukkig goed op plaats van bestemming aangekomen).

Ik ben deze week zowaar 2 dagen vrij en alleen thuis.
Zeeën van tijd.

Van de weeromstuit ben ik zeeën van ruimte aan het creëren
door de boel maar eens flink op- en leeg te ruimen.

Want ik ben er inmiddels van overtuigd dat minder echt meer is.


Comments

 1. Ze gaan de tijd van hun leven hebben daar tijdens hun "vakantie"!Geniet jij maar van je vrije dagen en het opruimen.De zoon is 10 dagen op kamp als leider voor de eerste keer!Ben benieuwd naar zijn verhalen ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ik ben ook erg benieuwd naar alle verhalen Carla :-)

   Delete
 2. Heerlijk verhaal Alet, wij hebben less is more ook moeten leren, met vallen en opstaan en alle andere spreekwoorden die je maar kunt bedenken. Praten en overleggen geeft een akkoord - in goed nederlands: polderen ;-) - en de rest komt vanzelf. Heerlijk een paar dagen voor jezelf, maar ook zo herkenbaar, dan vind je het toch stil en kaal. En dan straks alle belevenissen horen, daar kun je je alvast op verheugen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En een plaatje is het, je foto van de vaasjes met bloemetjes!!

   Delete
  2. Dankjewel Jeanette. Ja, ze zullen heel wat te vertellen hebben inderdaad. Daar kijk ik naar uit!

   Delete
 3. Heel leuk, je verhaal maar het allerleukst vond ik de opmerking 'ze zijn de dam af'. Dat is toch zeker puur Hollands, Alet?

  ReplyDelete
 4. Ja, net als Marthy, viel me dat ook op. Hier zeggen we dat ook altijd, bij ons op d’n dam. Ik dacht altijd dat het Brabants was, maar dat is schijnbaar niet zo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik kom oorspronkelijk uit Groningen en daar "gebruiken" we het ook :-)

   Delete
  2. Bij ons in de Betuwe is het de hof op en af (hoewel we bij mijn ouderlijk huis ook de dam hadden maar dat was het weiland uit en slootje over)

   Delete
 5. Jaaah, je weet dat ik een enorme voorstander ben van less is more he ;-). Leuk dat jij daar ook interesse voor hebt!

  ReplyDelete
 6. Heerlijk verhaal inderdaad en als ik mij niet vergis zijn de kinderen alweeer (bijna) thuis. Wat een goed/leuk initiatief van het dorp. Is dat iets typisch Frans? Hier gaan kinderen gewoon naar de naschoolse opvang als ze niet bij opa en oma mogen logeren.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts