Rondje Bourtange

Ik neem jullie even mee voor een rondje Bourtange.
Dit dorpje ligt in de regio Westerwolde, in de provincie Groningen.
Dit was vorige week in de herfstvakantie.
Bourtange is een gereconstrueerd vestingplaatsje.
Ontzettend toeristisch maar ik heb er fijne jeugdherinneringen.
Het was grijs, best wel koud en het regende maar het was er zodoende rustig, bijna verlaten. Daar hou ik wel van.
Geen volle terrassen maar ruimte genoeg binnen in " 't Oal Kroegie" om op te warmen met een kop warme chocolademelk met slagroom.
Vroeger gingen we er naar de kapper en nu waren we de toerist.
Na elk bezoekje aan de kapper kochten we er het traditionele zoethoutstokje voor een dubbeltje. Waar je dan de hele week nadien op kauwde totdat er een dikke kwast aan zat.
Het kleine schattige snoepwinkeltje van toen is gesloten en de kapsalon ook maar de kleine wachthuisjes op de vestingdijk blijven leuk en de kanonnen indrukwekkend. 
Het was er herfst in al z'n glorie. Dat maakte onze wandeling door de nauwe straatjes, over het plein en langs de gezellige moestuintjes extra sfeervol.


Comments

 1. Heerlijke foto's. Ik was er ooit met een groep vriendinnen tijdens het lopen van een weekend etappe van het 'Noaberpad' een lange afstandsroute die langs de grens van Nederland en Duitsland loopt. Het was zomer, prachtig weer en 's avonds hebben we zitten eten op dat leuke pleintje waar jij een foto van hebt gemaakt. Mooie herinneringen die door jouw foto's weer bovenkwamen.

  ReplyDelete
 2. Mooi, hier 'moet' ik ook nog eens naar toe, was er nog nooit!

  ReplyDelete
 3. En is dat jouw papa op de 3e foto? Wat een lieverd lijkt mij dat....

  ReplyDelete
 4. Je oudste zoon is al net zo hard gegroeid als onze middelste van 15. Die is nu ‘opeens’ 1.84! Mooie, fijne beelden Alet!

  ReplyDelete
 5. Wat een mooie foto's!Ze geven de sfeer helemaal weer.

  ReplyDelete
 6. Wauw, je tweede foto van bovenaf genomen vind ik echt prachtig en wat nog een mooie dahlia! Leuk je jongste met een poes, heerlijke herfstplaatjes uit Bourtange!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts