The colors of nature and a surprising recipe
Klinkt helemaal geweldig toch.
Dit levert, als alles goed gaat, warme -bijna magische- tinten op.
Ik vind het wondermooi die zachte natuurlijke kleuren.
Een paar zelf geverfde kussens op m'n terrasbankje (cute-little-sofa)
dat was en is nog steeds de bedoeling.
Helaas vielen mijn eerste 2 experimenten (met spinazie en rode biet)
tegen en zijn mijn kleuren verre van magisch ;-)
Op de foto's kun je zien dat er praktisch geen kleurverschil is.
Ik ga het nog eens proberen.
Iets met driemaal en scheepsrecht.
Ja, het leven van een knutselaar gaat niet altijd over rozen ;-)
Soms is het resultaat nu eenmaal niet zo leuk als gehoopt.
Dus verwacht hier nog niet direct een duidelijke tips en uitleg over
natuurlijk stofverven. Daarvoor moet ik eerst nog wat meer ervaring
opdoen :-) Of ander stof gebruiken.
Voor het volgende experiment ga ik op zoek naar ongebleekt wit katoen.
Ik hou jullie op de hoogte en bij interesse kunnen jullie alvast wel even
een kijkje nemen op dit mooie en inspirerende blog Rebecca Desnos.com
Het volgende recept, met lekker en geslaagd resultaat, was dan
weer wel heel leuk.
Ik deelde mijn verf ervaringen op internet, Instagram wel te verstaan,
en daarop volgde een leuke en gezellige uitwisseling van reacties met
Ageeth (Ogenzalf).
Ze tipte mij om Borsjt (Russische soep) van de rode bietjes
te maken (het sap werd gebruikt voor het verfbad).
Totaal onbekend voor mij en bij soep denk ik nu niet direct aan rode bieten.
Maar de soep bleek verrassend lekker.
Dus bij deze mijn recept.
Rode bietensoep met geitenkaas
Een verrassende, snel en eenvoudig te maken soepje.
RECEPT
VOOR
4 tot 6 personen
INGREDIENTEN
500 gram gekookte rode bietjes
1 ui
1 knoflookteentje
3 niet al te grote wortels
1 liter water
1 groentebouillonblokje
peper en zout
eventueel wat room en/of verse bieslook
verse geitenkaas als garnering
BEREIDINGSWIJZE
1. Snipper de ui en pel de knoflookteen.
2. Fruit de gesnipperde ui, in een beetje olijfolie, in de soeppan.
Voeg de geperste knoflookteen toe. En bak daarna de in kleine stukjes gesneden
wortel kort mee.
3. Voeg na 5 minuten de in stukken gesneden gekookte rode biet toe.
3. Voeg na 5 minuten de in stukken gesneden gekookte rode biet toe.
4. Doe eveneens 1 liter water en het groentebouillonblokje in de soeppan.
5. Laat het geheel zo'n 10 à 15 minuten koken.
5. Laat het geheel zo'n 10 à 15 minuten koken.
6. Pureer het geheel glad met de staafmixer en breng op smaak met peper,
zout.
Voor het pureren haal ik er altijd een soeplepel of 2 kookvocht uit. En als achteraf blijkt dat de soep toch te dik is doe ik beetje bij beetje de bouillon er weer bij tot de gewenste dikte is bereikt.
7. Serveren met verse geitenkaas, wat bieslook, room en waarom niet deze zelfgemaakte soepcroutons. Zie recept in link Lekker, eenvoudig en snel te maken
BON APPETIT
Succes met je zoektocht naar betere verftechnieken ;-) En bedankt voor het receptje voor rode bietensoep.Ik ga het eens uittesten zonder de room en geitenkaas erin, zo blijft het vegan voor mij.
ReplyDelete