La Vie en Bleu (in het Musée d'Histoire Naturelle de Lille)Ik wilde er graag op uit.
Op de één of andere manier verwachte ik een zonnig lente-achtig Paasweekend. Maar het viel allemaal nogal regenachtig uit.Eerder al, werd een dagje zee geopperd. En ja, weer of geen weer, zee is altijd mooi maar nu even niet in de regen. 


De affiches van de tijdelijke expositie in het "Musée d'historie Naturelle de Lille" trokken al eerder mijn aandacht.
Een kijkje op internet wees mij erop dat 2 April de laatste dag was en dat gaf de doorslag. Op de valreep zagen wij 'la Vie en bleu'. Blauwe sieraden, vogels, insecten, kostuums, juwelen, gebruiksvoorwerpen, schilderijen ........ blauw, blauw en nog eens blauw.
Een expositie die deze fascinerende kleur mooi in beeld brengt.
Overal in het Frans is gewoonweg "bleu".

Zoon en dochter hadden het al snel gehad mat al dat blauw en waren vooral onder de indruk van het museum 'zelf'.
Het museum heeft een indrukwekkende collectie aan opgezette dieren en skeletten. Ook is een gedeelte van het museum gewijd aan de prehistorie met o.a. een replica van een dinosaurus.
Met een soort van vragenlijst/ speurtocht werd het hele museum doorkruist.Hieronder een persoonlijke toevoeging aan al dat blauw. Aan de overkant van de straat, bij de ingang van het museum, stond dit huis met deze mooie blauwe tegeltjes.
Comments

 1. Leuk! Voor ieder wat wils ook. Aardig ook dat de buren meedoen :-)

  ReplyDelete
 2. Wat een interessante tentoonstelling en wat een leuk museum ook. Hier hebben we naturalis. Daar kan ik mij ook erg goed vermaken met al zijn opgezette dieren en veel meer. Jammer dat we dit soort uitjes vrijwel nooit doen. Het zijn toch altijd weer kleine avonturenreisjes

  ReplyDelete
 3. Oh, wat een mooie ontdekkingstocht. En heel toepasselijk met Nederlandse invloeden zie ik, want wij hebben wel een soort patent op blauw ;-)

  ReplyDelete
 4. Lijkt me dat het een geweldige tentoonstelling was, tenminste wat ik er hier van zie. En dat huis aan de overkant hoort er gewoon bij.
  Blauw was heel lang mijn lievelingskleur, naast wit. Nu is wit de lieveling. Maar heb nog steeds een zwak voor blauw, alleen vind ik het thuis en in kleding gauw 'veel' als je snapt wat ik bedoel.

  ReplyDelete
 5. Wat een leuk uitstapje deden jullie.Ik ben zelf geen fan van blauw maar voor velen is dit de favoriete kleur,hé!

  ReplyDelete
 6. Lijkt me een hele mooie tentoonstelling. Fijn dat ook de kinderen zich konden vermaken. Gelukkig wordt er in steeds meer musea wat voor hen gedaan,

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts