Is it winter already?!
Ik las een stukje over schrijf- en blogster Helen Redfern in de Flow magazine gisteravond. Daarin zegt ze over haar kippen "Ze hebben mijn leven veranderd. Als ik ze eten geef in de ochtend, zie ik het eerste blad dat in de herfst valt, de eerste keer vorst....... allemaal dingen die me eerder niet eens opvielen". Misschien hebben jullie het ook gelezen. 
Het deed me meteen denken aan de foto's die ik 's morgens maakte. Best wel toevallig dat ik op dat moment, juist dat stukje las. 
Ik vind het fijn om kippen te houden maar foeter wel eens als ik 's morgens vroeg, voordat ik naar m'n werk ga, nog snel de tuin in moet om de kippen te voeren. Helemaal in deze periode als het donker en/of koud is. Of erger nog als het regent ;-) Maar Helen heeft hier wel een punt. 
Had ik niet naar de kippen gemoeten dan was deze eerste keer vorst me misschien niet eens opgevallen......

Comments

 1. Volgens sommige mensen bestaat toeval niet, maar moet het gewoon zo zijn.
  Maar wat maakt het ook uit, jij hebt het gezien, de mooie randjes aan bijna alles. Hier was het gisteren ook wit van de nachtvorst, was ook wel al op tijd op pad, maar maakte deze keer geen foto's.

  ReplyDelete
 2. Mooie foto's! Hier is het donker als ik naar mijn werk vertrek en geen tuin of kippen om te voeren... Maar ik kan wel genieten van een wandeling in het bos ūüėČ

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het is heerlijk om buiten te zijn. Waar dan ook......

   Delete
 3. Ik kan niet zeggen dat mijn kippen mijn leven hebben veranderd, maar dat het een rustgevende handeling is om ze te voeren, ja dat herken ik wel. Het heeft in ieder prachtige fptp’s opgeleverd, echt heel mooi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel Manon.
   En dan hebben we het nog eens gehad over de lekkere verse eitjes 's morgens.......

   Delete
 4. Elk nadeel heeft zijn voordeel! Het gaat niet om gelukkig leven, maar om alle gelukjes beleven, X

  ReplyDelete
 5. Omdat ik niet meer vroeg de deur uit hoef mis ik dit soort mooie momentjes. Ik mis dat wel moet ik zeggen. Nou zou ik natuurlijk voor dit soort mooie momentjes vroeg naar buiten kunnen gaan maar ik ben teveel een avondmens. Toch wil ik dat gaan veranderen want de natuur heeft s ochtends zoveel meer te bieden. Dank je voor dit motivatie blogbericht ik knoop het in mijn oren. Prachtige foto's!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fijn om te lezen Nicole.
   Benieuwd naar je eerste serie vroege vogel foto's. ;-) Misschien moeten we er een uitdaging van gaan maken...........

   Delete
 6. En had je ook niet deze prachtige foto's gemaakt. Vooral die bovenste....wat mooi.

  ReplyDelete
 7. Ja hé, toen ik kippen had, merkte ik dat ook. Kippen leren je nog veel meer. Bijvoorbeeld, genieten van eenvoudige dingen (zoals een zandbad nemen in de zon en daar helemaal gelukkig van worden) of dankbaar zijn en iets teruggeven (in ruil voor lekker eten, elke dag een vers eitje). Mooie foto's heb je genomen trouwens, prachtig!

  ReplyDelete
 8. Wat een cadeaus, jouw foto's. Dank. x

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts