Hold on to summer

De laatste dag van de zomervakantie is bijna voorbij. 
We maken ons klaar voor de eerste dag van het nieuwe schooljaar.

Eigenlijk leent de maand September zich beter voor goede voornemens als Januari (ook al ben ik niet zo van de goede voornemens).
Iedereen heeft een lekker kleurtje door de zon, is uitgerust, heeft de batterijen weer opgeladen, start met een nette lege agenda en spiksplinternieuwe sportschoenen.
Dat is wel iets anders dan de maand Januari. Ik moet dan gigantisch 
bijkomen van de feestelijke December-maand en uitbuiken van een overdosis aan oliebollen en kerstkransjes. De energie is bij mij dan ver te zoeken. 

Nee, dan is September een heel ander verhaal; de zin en ideeën lijken als vanzelf naar boven te borrelen (in m'n hoofd heb ik al het hele huis verbouwd, 'k weet niet hoeveel blog-berichten geschreven, al honderden plannen gemaakt voor uitjes met gezin, familie en vrienden en ga zo maar door).

Maar zoals ik al zei; "ik ben niet zo van de goede voornemens" en zo zou ik het trouwens ook niet direct willen noemen. Noemt het een geheugensteuntje, een to-enjoy-lijstje want ja, lijstjes, daar ben ik dan wel weer van. En dit keer geen lijstje van wat "moet" maar een lijstje met een aantal punten waar ik bewuster meer aandacht aan wil schenken. En wie weet kan dit ons helpen om het fijne ontspannen zomergevoel langer vast te houden.

- Knutselen, dingen (af)maken, creatief bezig zijn. 
Voor September betekent dit; deze mooie oude kast schuren en verven.Een oud meubel opknappen en weer mooi maken staat voor tijd voor mezelf en het geeft me voldoening en energie. In de maand Augustus knapten we dit oude bed voor dochter op. Voor de maand September staat een oude buffetkast op de planning.- Veel fruit blijven eten! 
Groente eten we veel en het hele jaar door. Met fruit is dat anders, dit eten we dagelijks in de zomer en veel op vakantie maar de rest van het jaar is dit niet zo vanzelfsprekend. Op de planning vanaf September staat dat we wekelijks naar de markt of groenteboer gaan en dan wel met deze mooie boodschappentas alsjeblieft :-)- Goed ontbijten en hier (samen in het weekend) de tijd voor nemen. En zo lang dit kan; lekker buiten op het terras.
Een excuus om dit niet te doen heb ik eigenlijk niet meer. Eén van de voordelen van mijn nieuwe baan is dat ik anderhalf uur later van huis ga als voorheen.
De ervaring tot nu toe is dat we de dag veel relaxter beginnen. 

- Naar buiten gaan.
In de tuin, naar het bos, de zee; lopen wandelen of fietsen.
Ik ben een buitenmens en krijg veel energie van het buiten zijn.- Zwemmen op woensdagmorgen.
Vanaf September zijn de leerlingen van de lagere school in Frankrijk op woensdag vrij. Dit veranderde (alweer opnieuw) met de komst van de nieuwe President. Voor of tegen, deze veranderingen doen iedere keer heel wat stof opwaaien. Maar goed, dat is een ander verhaal.
Wij hebben drie waterratten in huis en zelf wil ik graag meer (ontspannen) bewegen. Zwemmen doen we vooral in de zomer maar waarom niet het hele jaar door?

- Boeken lezen.
Het komt er op neer dat ik vooral in de vakantie lees. Maar ik wil dit graag vaker doen. Ik moet maar eens op zoek naar een mooi boek voor de komende weken.

Hoe houden jullie je lekkere zomergevoel zo lang mogelijk vast?


Comments

 1. Lijstjes daar ben ik ook dol op. En dan afstrepen, nog beter.
  De dingen die op jouw lijstje staan, zijn wel hele fijne dingen. En daar zou je wel eens een heel goed najaar door tegemoet kunnen gaan.
  En het DIY-project van Augustus is echt goed gelukt. Ben benieuwd naar die van September.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Als ik me aan m'n lijstje hou zal ik je die begin Oktober kunnen laten zien Jeanette ;-)

   Delete
 2. Leuk dit lijstje en heel herkenbaar..

  ReplyDelete
 3. Leuk lijstje gemaakt. En op woensdag geen school, hoe zijn de uren van de andere dagen dan? Veel plezier met je plannen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Die overige dagen zijn nu inderdaad langer. Het is een kwestie van even weer in het nieuwe ritme komen en dan is dat ook wel te doen hoor.

   Delete
 4. Dat idee ga ik van je stelen, een 'to enjoy'-lijstje!!
  Die kast ziet er schitterend uit, benieuwd wat je ermee gaat doen :-)

  ReplyDelete
 5. Super idee, een to-enjoy-lijst! Ik ben ook niet van de goede voornemens in een nieuw jaar. September is voor mij/ons een maand waarin de agenda heel snel vol raakt, dus een kort lijstje is beter. Mooie lijst heb jij en je opknappers zijn telkens prachtig!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja September is een drukke maand. Daarom ga ik (proberen) me zo goed mogelijk aan dit lijstje te houden Ageeth. Voor je het weet zitten we weer in de 'ren-je-rot modus'.

   Delete
 6. Dat is een heel goed idee. Doorgaan met het fijne uit het leven halen wat in de zomermaanden (als het weer meewerkt) zoveel makkelijker is. Wie weet werkt het zelfs door in januari. Mooi lijstje, ga ervoor!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts