Kerstversiering "beperkt houdbaar"

Kerstversiering, wat mij betreft maar "beperkt houdbaar".

Zo ergens in november begint het te kriebelen. De zin in Kerst en vooral de zin om de kerstversiering uit de kast te trekken, begint dan langzaam de kop op te steken. 

Ik wacht wel netjes tot na Sinterklaas, dat dan wel weer. 

Met veel enthousiasme gaan we de week na Sinterklaas aan de slag en we bewonderen ieder jaar weer, met veel oooohhhh's en aaaahhhh's, de glitterballen en gezellige kerstmannetjes die uit de kerstdozen gevist worden.

Ik kan echt genieten van deze periode voor Kerst. Gezelligheid op en top.

Maar na zo'n 2 weken vind ik het wel weer mooi geweest. Zodra het einde in zicht is, met bij wijze van spreken het Kerstdiner nog tussen de kiezen, wordt de hele boel weer het huis 

uit-gebonjourd. Niet alleen bere gezellig de decembermaand maar ook bere druk dus dan is het gewoon fijn om het nieuwe jaar rustig en zonder al te veel tierelantijnen te starten.

De kaarsjes mogen blijven en ik kocht vandaag witte hyacintenbollen. Past wat mij betreft goed bij de start van het nieuwe jaar.
Ik wens jullie allemaal alvast een hele fijne jaarwisseling!

Comments

 1. Zo gaat het hier ook meestal. Wij kopen vrij laat de boom omdat ik hem anders al voor de kerst zat ben.
  Dit jaar hadden we vrij vroeg een boom, maar ik heb hem niet versierd, alleen in de standaard zitten lichtjes. En wat denk je, hij staat nog steeds en verveelt niet, Zo rustig zonder versiering. Hij gaat nu denk ik 2 januari maar naar buiten. Dan kunnen de buurkinderen hem op woensdagmiddag meenemen naar het kerstboom-inzamelen om een zwembadkaartje te verdienen.
  Fijne jaarwisseling.

  ReplyDelete
 2. Gister zag ik met 'verbazing' hoe de boom van de buurvrouw het huis uit gekieperd werd. Maar eigenlijk heb je hartstikke gelijk. Het staat erg gezellig de laatste weken van het jaar maar weer opgeruimd het nieuwe jaar in is ook wel erg lekker :) Jullie ook een hele fijne jaarwisseling.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heerlijk hè hyacinten! en mooi zo in die kopjes.

   Delete
 3. Dit weekend nog en dan gaat de boom naar buiten. Kunnen de kinderen uit het dorp hem 4 januari ophalen en inleveren voor 50 eurocent. Leuk, die hyacint in een kopje.

  ReplyDelete
 4. Ik ken dat gevoel heel goed. Dit jaar hebben we overgeslagen met de kerstversiering, maar liever waren we fit geweest. Bij mij staan ook witte hyacinthen, gekregen. En ik vind ze in dit stadium het mooist, voordat ze kleur bekennen. Voor mij horen ze ook bij januari (en bij mooie kopjes). Fijne jaarwisseling, X

  ReplyDelete
 5. Ik vind je foto's prachtig en snap het wel. Maar bij mij gaat het met pijn in mijn hart hoor. Ik was deze Kerst zó blij met de versiering... Een hele mooie jaarwisseling en een fantastisch leuke 2017 voor jou en je gezin! :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts