Noirmoutier (1)Belles Souvenirs d'une semaine de vacances à Noirmoutier!


#


We zijn net terug van een heerlijk weekje kamperen op Noirmoutier.


Het eilandje Noirmoutier, in de Franse Vendée, ligt langs de Atlantische Oceaan, vlak onder de kust van Bretagne.Technisch gezien is het geen eiland (meer) want deze is sinds 1971 met de auto te bereiken via een grote brug.

Ook is er een weg naar het vaste land, de 4,2 km lange "Passage du Gois", enkel begaanbaar bij eb. Ca. 1,5 uur voor het laagste waterpunt en ca. 1,5 uur erna. Op andere tijdstippen staat deze weg onder water. Voor wie zich laat verrassen door het het snel stijgende water kan in de reddingspalen klimmen. Ongelukken gebeuren er blijkbaar wel eens gezien de aanwezigheid van deze palen. Maar er staat een bord die aangeeft wanneer het laagtij is, het is dus gewoon een kwestie van deze even goed lezen en dan is een ritje over deze bijzondere weg zeker de moeite waard.


Ik las dat er weinig buitenlandse vakantiegangers een bezoekje brengen aan dit eiland: 90% zou Frans zijn. 

Eigenlijk best wel vreemd want dit eiland, ideaal om te ontdekken op de fiets met z'n 80 km fietspaden, met z'n pittoreske dorpjes, prachtige stranden, mooie landschappen en heerlijk eten is zeker een vakantie waard!

Comments

 1. Prachtige foto's van een mooie vakantie!

  ReplyDelete
 2. Het ziet er prachtig uit Alet. Ik verbaasde mij al over de (mooie) fietsen op je foto's. Zoveel fietspaden vind je lang niet overal in Frankrijk.
  Geen wonder dat heel veel Fransen hun vakanties in Frankrijk doorbrengen, zoveel moois en zoveel variatie, X

  ReplyDelete
 3. Wat een mooie foto's,mooie streek daar precies.

  ReplyDelete
 4. Wat een mooie foto's,mooie streek daar precies.

  ReplyDelete
 5. Geweldige foto's. Vooral die van de bootjes.

  ReplyDelete
 6. Wat een fijne plek en prachtige foto's.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts