Ons dorp
Dit vervallen schuurtje staat een eindje verderop bij ons in het dorp. Oud en vervallen maar het trok mijn aandacht. De kleuren vielen mij op; blauwgrijs, roestbruin en zeegroen. Deze kleuren die prachtig uitkomen tegen de blauwe lucht van afgelopen woensdagmorgen. Toen we daar eenmaal waren om deze
foto's te maken viel me de tekst "publicité peinte" pas op. Letterlijk vertaald "geschilderde reclame". Als dit schuurtje van een reclameschilder is geweest dan moet deze inderdaad wel heel oud zijn want deze worden naar mijn weten niet meer 'gemaakt'. Soms zie je nog een doorleefde versleten 'reclame schilderij' op een zijgevel van een oud huis. Reclame geschilderd door echte kunstenaars. Een verloren beroep wat van mij wel weer tot leven geroepen mag worden. Zo veel mooier als de vaak hysterische billboards van tegenwoordig.

Comments

 1. Toen ik een een keer via Google maps en streetview 'jouw' dorp opzocht, toen zag ik het schuurtje. Prachtig om eens foto's van te maken, dacht ik. Geweldig dus om nu te zien.

  ReplyDelete
 2. Mooie kleuren Alet! En je hebt gelijk, jammer dat dit beroep is verloren...

  ReplyDelete
 3. Verval is vaak zo mooi! In sommige plaatsen zijn/worden oude gevel- en reclameschilderingen in ere hersteld, zoals in Kampen.
  http://www.npogeschiedenis.nl/nieuws/2015/juni/historische-gevelreclames-restauratie.html
  Je foto's vind ik weer super <3

  ReplyDelete
 4. dit zijn de leukste plekken om foto's te maken. Tip! probeer volgende keer op de schaduw te letten dan worden de foto's nog mooier .... ik bedoel het niet negatief hoor ;-) Ik heb het geleerd op mijn cursus ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Je hebt gelijk. Bedankt voor de tip! Waardeer ik hoor. Ik vind het fijn om adviezen te krijgen en te horen wat jullie ervan vinden.

   Delete
 5. wat een mooi schuurtje Alet, leuk om zoiets fraais en fotogenieks in je eigen buurt te ontdekken. En leuk om jouw blog te ontdekken. Fijn sfeertje :) groetjes! Yzette

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel Yzette. Wat leuk dat je hier komt kijken.
   X

   Delete

Post a Comment

Popular Posts