Noix de notre jardin - Walnoten uit eigen tuin

(français ci dessous)
Jeetje wat een week. We hebben het druk gehad en er waren een aantal dagen bij waarvan je je afvraagt of je die dag niet beter in je bed was blijven liggen. Maar die gaan gelukkig ook weer voorbij. We zitten nog niet helemaal in ons 'terug naar school en werk ritme' maar dat komt allemaal wel.
In ieder geval heerlijk om na zo'n week wat in onze tuin te relaxen met dit prachtige weer.
Bloemetjes, voor op tafel geplukt en we hebben weer opnieuw frambozen. Ook de walnoten zijn rijp. De boom hangt vol, het zijn er veel dit jaar.
Zijn heerlijk om zo te eten maar als iemand een lekker recept heeft ben ik daarin geïnteresseerd.......

#

Quelle semaine ... c'était la course et il y avait quelques jours ou on se demandait si on aurait pas mieux fait de rester coucher. Mais heureusement des journées ainsi passent aussi. Nous avons pas encore tout à fait retrouvé notre "ritme de retour à l'école et reprise de travail". Mais ça viendra.
Ça fait du bien, en tout cas, de passer un moment dans notre jardin après une telle semaine. En plus il faisait très beau.
Cueillette de fleurs pour la vase sur la table de cuisine, il y a à nouveau des framboises. 
Les noix commencent à tomber, il en aura plein cette année.
Délicieux à manger comme ça mais si quel qu'un a une bonne recette je suis preneuse..........
Comments

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Lekker, weer frambozen. Walnoten zijn ook heerlijk. Laat je ze drogen in de zon?
  Ik vind notentaart (met karamel) lekker en zag een recept van kruidige bananencake met walnoten op een blog. Heel wat noten te kraken dus;-)
  Mooie foto's! En fijn dat je tot rust kunt komen (en weer kunt opladen). Hou je haaks!

  ReplyDelete
  Replies
  1. De walnoten kun je meteen 'vers' eten. En de rest laten we drogen op een droge plaats in huis. Die bananencake met walnoten lijkt me wel wat, alhoewel notentaart met karamel klinkt ook niet slecht......

   Delete
 3. Mooie foto's en wat hebben jullie een mooie tuin! Hier staan voor op het veld ook walnotenbomen. Ik hou erg van pasta's... pasta met walnoot & rucolapesto? Of gewoon door de witlofsalade met sinaasappel en walnoot? Of i.d.d. in gebak verwerken? Of gewoon door de Yoghurt met walnoten en blauwe bessen? Of ... We kunnen wel een boek uitbrengen: "Koken met Walnoot"! ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja door salades is ook heerlijk!
   En dat van dat boek vind ik een goed plan. "Koken met walnoot" die houden we in ons achterhoofd. Wie weet voor als we ervaren blogsters zijn haha.

   Delete

Post a Comment

Popular Posts