Dagje Brussel

 Vorige week woensdag was het hier (nog) schoolvakantie en brachten we oudste zoon naar Brussel. We besloten met z'n drieën daar ook te blijven. Een vrij spontane actie en niet echt gepland. Niet echt iets voor mij, meestal ga ik toch wel min of meer voorbereid op pad. Maar soms pakt het niet plannen en maar zien wat er gebeurd erg leuk en verrassend uit. En dat werd het in dit geval; een gezellige en verrassende dag!

Qua parkeren vind ik Brussel erg lastig om niet te zeggen onmogelijk. Dus nadat we oudste zoon in het centrum hadden afgezet reden we terug naar de "rand" van de stad om daar de auto te parkeren. Achteraf gezien is dit allemaal erg eenvoudig. Er bestaan meerdere parkeerplaatsen rond Brussel met directe toegang tot de metro die je erg vlot en direct naar het centrum brengt.

We stapten uit de metro bij de Kathedraal van St Michiel en St Goedele. Een prachtige indrukwekkende Kathedraal waar je gewoon vrij in en uit kunt lopen. Vanaf hier kom je al snel uit bij de Sint-Hubertusgalerijen. Heerlijk om doorheen te wandelen en de etalages van allerhande (luxe) winkels te bewonderen. Ik ben gek op (oude) boekenwinkels en die hierboven op de foto is ook echt prachtig. 

Via deze galerijen kom je uit op de Grote Markt. Dit schitterende plein wordt omringd met de meest prachtige gildenhuizen met gouden ornamenten. Vanaf de Grote Markt gingen we op zoek naar Manneken Pis. Ik had hem jaren geleden ook al eens gezien maar ook dit keer moest ik wéér zoeken en was ik nogmaals niet erg onder de indruk. Ook aan Janneke Pis liepen we snel voorbij. Dit beeldje vind je in het smoezelige steegje van het Delirium Café.

Toen we 's morgens door de Sint-Hubertusgalerijen liepen zagen we affiches van de tentoonstelling "Untold Stories" - wanneer modefotografie kunst wordt" van de fotograaf Peter Lindbergh en na een "koffie-met-belgische-wafel-pauze" besloten we deze tentoonstelling te gaan bezoeken. Zijn mooie rakende zwart-wit foto's en voornamelijk portretten komen goed uit in de sobere sfeer van het Vanderborghtgebouw. Deze expositie is wat ons betreft dus ook een aanrader.

Als afsluiting van deze dag liepen we nog wat door de winkelstraten en aten een patatje. De metro zette ons weer af bij de auto en na een uurtje waren we thuis. We gaan zeker nog eens terug!


Comments

 1. Heerlijk, zo'n dagje. Juist omdat het onverwacht was, denk ik. Leuke foto's van jullie

  ReplyDelete
 2. Je doet me met je foto's weer naar Brussel verlangen. We zijn er vaak geweest en hebben veel van de stad gezien, een zus van Mart woonde er. Mooi, die foto's in zwart-wit. En de foto's van jou en de kinderen zijn heel leuk.

  ReplyDelete
 3. Lijkt mij een mooie tentoonstelling. Even onthouden. Leuke foto's van jullie weer.

  ReplyDelete
 4. Fijn dat jullie er zo’n onverwacht leuke dag van hebben gemaakt !

  ReplyDelete
 5. Dat was een goede beslissing om in Brussel te blijven. Mooie foto's van jullie bezoek.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts