De tuin in oktober en recept voor een heerlijke perentaart met chocolade


Deze foto's maakte ik op de tweede zondag van oktober. Dat het mooi weer zou worden was die week ervoor al voorspeld en dan kan ik me daar dagen van tevoren al op verheugen wetende dat ik die dag vrij én thuis ben. Ik was praktisch de hele dag buiten; we maakten een lange wandeling, dronken thee op ons terras (met een stukje perentaart met chocolade) en ik ben in de tuin bezig geweest. Hier en daar wat opruimen, wieden en ik plukte de laatste peren en tot mijn verrassing waren er zelfs nog een aantal vijgen rijp. Ook oogstte ik een bosje regenboogwortels; sinds ik een moestuin heb is dit eigenlijk de eerste keer dat ik zulke mooie worteltjes heb. Ik zaaide ze veel later als vorige jaren, misschien dat dit invloed daarop heeft gehad...... Het geeft in ieder geval veel voldoening als het dan een keer goed lukt. 

Het recept van deze perentaart met chocolade is hier favoriet op het moment. Ik gebruikte peren uit de tuin maar peren uit blik wil ook prima hiervoor.


Perentaart met chocolade

Eenvoudig en snel te maken. 
Heerlijk als je de taart nog een beetje warm serveert.
Maar ook zeer lekker als je de taart laat afkoelen en daarna nog een half uurtje goed koud laat worden in de koelkast. Het laagje chocolade is dan lekker krokant!

RECEPT

VOOR
6/8 personen

INGREDIENTEN

850 gr peren; geschild en in parten gesneden
200 gr pure chocolade 
1 ei
50 gr amandelpoeder
bladerdeeg (ik koop het meestal kant en klaar)
20 cl slagroom
25 gr suiker

BEREIDINGSWIJZE

- Verwarm de oven voor op 200°C 
- Smelt de chocolade "au bain marie"; breek de chocolade in stukjes en doe dit in een hittebestendige schaal. Voeg 4 eetlepels room toe. Breng een pan water aan de kook en zet vervolgens de kom met de chocolade op de pan met kokend water. Blijf tijdens het smelten van de chocola goed roeren, om zo kristalvorming tegen te gaan. Zijn de stukken chocolade helemaal opgelost, dan is de gesmolten chocola klaar om verder te gebruiken. 
- Verspreid het deeg met het bakpapier in de taartvorm en maak gaatjes op de bodem met een vork. 
- Verdeel de gesmolten chocolade over de taartbodem en leg hier de perenpartjes op.
- Meng in een kom de rest van het slagroom, 1 ei, het amandelpoeder en de suiker
en giet deze voorbereiding over de peren.
- Bak de taart gedurende zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bon appétit !
Comments

 1. Dat ziet er lekker uit…ik heb het recept opgeslagen en ga het zeker keertje uitproberen….mmmmmm…..en ga nu lekker voor de tweede keer naar buiten met Leaf wandelen het is fantastisch weer vandaag ,lekker genieten…fijne week liefs Ria 🍀🐾💗🍀

  ReplyDelete
 2. Nou, dit recept staat me wel aan, lekker makkelijk. Dankjewel.

  ReplyDelete
 3. Klinkt heerlijk, ik heb het opgeslagen. Dank je wel.

  ReplyDelete
 4. Leuk als je nu nog kan oogsten uit je tuin. De perentaart heb ik opgeslagen, wij unnen in Frankrijk ook altijd lekkere peren oogsten.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts