Dorps Brocante 2017


De Brocante-markt, die eind juni plaatsvindt, is het grootste jaarlijks terugkerend evenement hier in het dorp.

We beleven de echte Franse Brocante sfeer ieder jaar van dichtbij want deze loopt bij ons door de straat.


's Morgens, al ontzettend vroeg, terwijl we nog in bed liggen, horen we het komen van de Brocanteurs met hun verkoopwaar. Ik word er wakker van maar het stoort me niet, het is het startsein voor een gezellige dag.


Binnen de familie- en vriendenkring is onze Brocante een begrip aan het worden en bijna iedere jaar hebben we dan ook wel Nederlands bezoek.


Dit jaar was een uitzondering ten opzichte van andere jaren, we hebben geen rommel verkocht maar zijn met pa, ma, vriendin en vriendin aan het schat zoeken geweest. (Tot teleurstelling van Zoon's en Dochter die dachten wat zakgeld bij te verdienen). 


En geloof me, Curiosa genoeg te vinden.


Zo zal de Brocante - Editie 2017 herinnerd worden als het jaar van:


- het huwelijksservies (tsjonge, wat was die zwaar) met groen en gouden randje. Het complete servies mocht mee voor 5 euro. Vriendin was geïnteresseerd in een aantal borden en kommen. Het voelde als een soort van oneerbiedig om maar een gedeelte van het servies mee te nemen dus alles ging mee in de tas. Achteraf werd het alsnog opgesplitst. Ieder nam, als herinnering een stapeltje mee. Maar zo blijft het in ieder geval toch nog in de 'familie',
- de glazen lampenkapjes en plafonnières. Het leek wel of heel het dorp massaal van deze schattige glazen kapjes afwilde. Te samen hebben we er 7 gescoord. Hier doet er één dienst als 'windlichtje' en de tweede staat te wachten op een nieuw snoer en komt in de hal te hangen,
- de groene emaille fluitketel/ theepot. Het leuke aan Brocante's bezoeken is dat er zomaar, spontaan, onverwachte verzamelingen ontstaan. De opbergblikken scoorde ik al eens op de markt van Lille. Dat wordt speuren naar nog meer groene emaille de volgende keer,- verder was er nog het oude eiken tafeltje en de typemachine van vriendin, 
de metalen krantenbak, mooie oude vaas, nog meer lampen van andere vriendin
en ga zo nog maar even door........ 
Gelukkig wonen we vlakbij om regelmatig tussendoor de spulletjes naar huis te brengen :-)

Maar verder was er natuurlijk voornamelijk het plezier, de lol en de gezelligheid.
We kijken nu al uit naar editie 2018.

Comments

 1. Wat een fijne verzameling. De borden vind ik prachtig. En gemakkelijk dat jullie kortbij wonen om af en toe iets af te zetten 😉 Weer een gezellige dag gehad!

  ReplyDelete
 2. Wat een gezellige pret moet dat geweest zijn! Die fluitketel is mijn favoriet trouwens!! Prachtig! Maar ik vind het ook een heel leuk idee om lampenkapjes als theelichthouder te gebruiken. Wat een schatten allemaal... Geniet er nog van :-)

  ReplyDelete
 3. Je vondsten hebben al extra glans gekregen door de nieuwe verhalen erbij. Echt genieten en lang nagenieten!

  ReplyDelete
 4. Wat een vondsten zeg. Echt super
  Ik ben weg van dat servies

  ReplyDelete
 5. Heerlijk, zo'n brocante markt en dan nog zo goed scoren ook. Dat verhoogt het plezier, ik weet er alles van. Mooi, dat servies.

  ReplyDelete
 6. Dat zijn echte schatvondsten! Wat geweldig zo'n markt in je straat. Zijn de foto's genomen in je huis? Zooo mooi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Deze foto's maakte ik inderdaad bij ons in huis :-)

   Delete
 7. Prachtig! En wat leuk zo'n jaarlijks evenement.

  ReplyDelete
 8. Oh wat leuk allemaal. En gezellig om op zulke dagen bezoek uit NL te hebben.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts