Frans(e) brocante pareltje(s) van de week/ Trouvaille Brocante de la semaineOude kartonnen kaartjes met stopgaren. Alleen al mooi om naar te kijken. De kleuren, de oude tekeningen en lettertypes. 
Op de achterkant staat "Les laines marque St Pierre sont recommandées pour tous les travaux de Dames". Oftewel "Het wol van het merk St Pierre worden aanbevolen voor alle Dames-werkzaamheden". Sokken stoppen doe ik niet. Doet iemand dit überhaupt nog? Ik herinner dat m'n oma dat wel altijd deed; een leeg schoenpoetsblikje in de sok en met zorg werden de hakken, van de zelfgebreide sokken, weer netjes gerepareerd.

Ik heb nog even gekeken voor meer (achtergrond) informatie over deze kaartjes en dit merk maar niet veel gevonden. De kaartjes worden nog wel verkocht maar dan met één enkel strengetje garen en het wordt nu veel als borduurgaren gebruikt.

Nog geen idee waar Ik ze voor ga gebruiken. Borduren doe ik ook praktisch niet. 
Misschien moet ik maar eens proberen er iets mee te haken.

Vind je het leuk om een kaartje met garen van me te krijgen kun je een berichtje achter laten. Ook even laten weten welke kleur je het mooiste vindt.
In totaal ga ik er 3 versturen. Als er meer liefhebbers zijn ga ik aanstaande zaterdag 19 november loten. 


#

Ma trouvaille de Brocante de la semaine. J'adore ces cartes anciennes, le grafisme et les couleurs de la laine.

Comments

 1. Mooi. Ik zou ook niet weten wat je ermee kunt maken. Maar sokken stoppen zou ik er in ieder geval niet mee doen. Daarom lijkt het me beter als je ze aan iemand geeft die er een bestemming voor heeft.

  ReplyDelete
 2. Wat toevallig. Ik was net nog bezig met zelf zulke kaarten te maken voor mij denim etui voor borduurspullen én ik kwam vandaag in mijn naaikist het sokkenstopapparaatje tegen waarbij ik dacht aan dat ik dat vroeger als kind heb gedaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stuur je mij je adres even over de mail dan ga ik je een kaartje sturen....

   Delete
 3. Nee, ik stop nooit en heb het ook nooit gedaan. Lui. Maar die kaartjes zijn superleuk. Ik zou er ook niet voorbij zijn gelopen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mail je mij je adres even dan komt er eentje jou kant op.

   Delete
 4. Replies
  1. Als je me even je adres mailt stuur ik je eentje op.

   Delete
 5. In ons geval nutteloos mooi, maar in ieder geval mooi!
  Mijn moeder kon geweldig sokken stoppen, mazen heet dat. Maar dat was geen keuze, maar een moeten.
  Ik heb er wel een idee bij, zo'n lange vind ik mooi en ik hou van alle kleuren :-)

  ReplyDelete
 6. Oh, mijn schoonmoeder kon zo mooi mazen en ze deed het ook nog met veel plezier. Lief dat je wat kaartjes stopgaren weggeeft. Ik hoef ze niet want ik heb zelf een prachtig oud mandje van mijn moeder vol met oude kaartjes stopgaren. Ik doe er niets mee maar kan het ook niet weggooien.

  ReplyDelete
 7. Je hoeft ze helemaal niet te gebruiken. Het is al leuk om er alleen al naar te kijken! toppers!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts