Quiche met tonijn

Zo tegen het einde van de week ontbreekt het nog wel eens aan de tijd en de zin om uitgebreid te koken. Dus houden we het graag gemakkelijk en als het kan toch nog enigszins gezond. 
Het is niet de bedoeling om in zo'n geval altijd meteen naar de M (je weet vast wel waar ik het over heb, die met die clown) te rennen ook al zouden ze daar hier geen problemen mee hebben.

Zo'n gemakkelijke en lekkere oplossing is bijvoorbeeld een quiche, en vanavond was dat 
een 'quiche au thon'.
Blikjes tonijn hebben we hier altijd in de kast staan. Bladerdeeg ligt ook meestal wel in de koelkast en anders in de diepvries.
Er lagen nog twee tomaten in de fruitschaal die dringend gebruikt moesten worden.
En eieren genoeg van onze eigen scharrelkippen.

Zou je deze ook eens willen proberen dan volgt hier het 'snelle' recept.


Voorbereiding: 10 minuten
In de oven: 20 minuten

Ingrediënten (voor 6 personen):
- bladerdeeg
- blikje tonijn (+/- 225g)
- 2 tomaten
- geraspte kaas (naar smaak)
- 4 eieren
- 2 flinke eetlepels crème fraîche en beetje melk
- mosterd
- peper en zout

* Doe de bladerdeeg in de ovenschaal en prik er met een vork gaatjes in.
* Bodem insmeren met mosterd
* Tonijn over de bodem verdelen
* Tomaten in plakjes snijden en op de tonijn leggen
* Eieren, crème fraîche, melk, geraspte kaas, zout en peper door elkaar roeren en over de tonijn en tomaten gieten.

De quiche in een voorverwarmde oven op 200°C, gedurende 20 à 25 minuten, bakken.

BON APPETIT

Wij aten onze eerste sla uit eigen tuin bij deze quiche.









Comments

  1. Dat ziet er heerlijk en gezellig uit.
    Leuk om zo een blogpost te maken, he?
    2 Vliegen in 1 klap.
    Goed weekend alvast, groeten van Jeanette.

    ReplyDelete
  2. YES! Die ga ik opslaan voor als we weinig tijd hebben en manlief aan het werk is (lust echt geen kaas)! Ziet er super smakelijk uit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ook zonder kaas, dit kun gewoon weg laten. Fijn weekend daar.

      Delete
  3. Mmmmm (en dat geldt ook voor de M)!
    Tonijn vind ik lekker en warme tomaten ook.
    Wat vinden ze er thuis van dat je 'overal' foto's van maakt? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lynn vindt het super en begint ook al overal foto's van te maken. Die kun je dan mooi voor je blog gebruiken zegt ze dan. De 'jongens' hier in huis zeggen er niet zoveel van, ze schudden alleen af en toe wat met hun hoofd, zo van; heb je haar weer meer haar fototoestel......

      Delete
  4. Bij ons was er zo'n overgangsperiode dat er wat meewarig over gedaan werd. Nu nemen ze het serieuzer en wordt er zo af en toe een grap gemaakt ("Mam moet jij daar geen foto's van maken?").

    ReplyDelete
  5. Ik krijg gewoon zin om te koken en te bakken als ik je blog lees! En dan moet je wel weten dat ik er eigenlijk niet van hou! Maar je beschrijft het zo duidelijk en je fotografeert het zo goed dat ik gelijk denk dat ga ik van het weekend maken! En dat ga ik zeker doen!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts