mercredi 27 mai 2015

Radijsjes uit eigen tuin - Des radis de notre jardin































Afgelopen week aten wij de eerste radijsjes van dit jaar, en wel uit eigen tuin.
Ik vind het erg leuk om iets te zaaien, te zien groeien, te oogsten en uiteindelijk zelf op te eten.
Zoveel lekkerder als groente en fruit die je in de winkel koopt.
Prachtige kleur ook dat radijsjes-rood.

We eten de radijsje, gewoon met een stukje stokbrood (van onze buurman-bakker), boter en een beetje grof zeezout. Meer hoeft het niet te zijn.

#

Cette semaine nous mangions pour la première fois cette année, des radis de notre propre jardin.
J'aime beaucoup semer, regarder pousser, récolter et ensuite manger les légumes et fruits de notre jardin.
Tellement meilleur que ceux achetés en magasin.
J'adore cette belle couleur: le radis rouge.

Nous mangeons les radis avec un morceau de baguette avec du beurre, un peu de gros sel.
Pas besoin de plus. Une délice simplement.

9 commentaires:

  1. Volledig mee eens! Groente uit eigen tuin is wel zo lekker! Leuk bord op foto 4 en een te gekke snijplank foto 6 :-)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Het bordje is volgens mij van het merk Rice en deze kocht ik in Lille. Met het snijplankje ben ik ook heel blij want deze maakte mijn vader voor mij.

      Supprimer
  2. Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.

    RépondreSupprimer
  3. Oh wat fijn! Ik oogstte vandaag onze eerste radijsjes! En wat zijn ze heerlijk he :)

    RépondreSupprimer
  4. Radijsjes uit eigen tuin zijn de lekkerste en mooiste en dus de beste!
    Ik heb ook twee 'ovale' Rice-bordjes uit de groente/fruit-serie. Prachtig!
    Radijsjes op brood met een beetje zout associeer ik met lijnen ;-) Maar ik heb wel een derde rij gezaaid!

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. ´t Is maar net hoe je ze eet. Als dit het enigste is wat je eet tijdens een maaltijd dan lijkt het inderdaad verdraaid veel op lijnen.
      Wat ik er niet bij vertelde is dat we het als ´entree ´ eten ;-)

      Supprimer