tag:blogger.com,1999:blog-2190640304466756010.post1750312332367688820..comments2023-12-11T08:15:45.665+01:00Comments on Toilylu: Le rouge de betterave - BietenroodAlet Venhuizenhttp://www.blogger.com/profile/13682389280232831429noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2190640304466756010.post-65159919667742461622016-08-25T21:45:06.066+02:002016-08-25T21:45:06.066+02:00Ontzettend veel duiven hier maar Franse duiven lus...Ontzettend veel duiven hier maar Franse duiven lusten misschien geen rode bieten ;-)<br />Tja en als je zoveel bonen hebt ben je het inderdaad na een tijdje zat. Maar de rest geven we dan maar aan de buren.<br />Ik heb al een aantal keren gezocht op internet naar een lekker recept van rode bietjestaart. Leek me inderdaad vooral mooi door de kleur. Niet direct iets gevonden. Kan me wel voorstellen dat de smaak ietsjes kan tegenvallen. Alet Venhuizenhttps://www.blogger.com/profile/13682389280232831429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2190640304466756010.post-15742016862113672012016-08-25T21:40:02.234+02:002016-08-25T21:40:02.234+02:00Stamppot van rode bieten; daar had ik nog nooit va...Stamppot van rode bieten; daar had ik nog nooit van gehoord. Lijkt me wel lekker om eens te proberen.Alet Venhuizenhttps://www.blogger.com/profile/13682389280232831429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2190640304466756010.post-81478143844308674842016-08-25T21:39:01.271+02:002016-08-25T21:39:01.271+02:00En helemaal met dit warme weer is een koude salade...En helemaal met dit warme weer is een koude salade extra lekker!Alet Venhuizenhttps://www.blogger.com/profile/13682389280232831429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2190640304466756010.post-92158930489745518862016-08-24T12:29:15.215+02:002016-08-24T12:29:15.215+02:00Prachtige oogst! Het is elk jaar weer anders. Bij ...Prachtige oogst! Het is elk jaar weer anders. Bij ons zijn worteltjes en radijsjes vaak nogal wormstekig. Bietjes zijn zo gauw ze boven de grond komen een lekkernij voor de houtduiven. De oogst van sperziebonen (en snijbonen) was een aantal jaren zo goed dat we er even genoeg van hadden. Maar ik mis de stokken en hun begroeiing in de moestuin.<br />Wij eten bietjes beetgaar gekookt en dan geraspt als warme groente. Mijn moeder fruitte een kleingesneden uitje met een beetje boter in de pan alvorens er de gekookte en geraspte bietjes in te doen. Lekker!<br />Ik heb wel eens een taart gemaakt met bietjes, zoiets als worteltjestaart. Heel mooi, maar wel een beetje eigenaardig van bietjessmaak. Ageeth Mooijhttps://www.blogger.com/profile/00418325250494680920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2190640304466756010.post-88000561312439936142016-08-24T11:47:27.566+02:002016-08-24T11:47:27.566+02:00Wij hebben ook een goede opbrengst bij de bietjes ...Wij hebben ook een goede opbrengst bij de bietjes en sperciebonen. Van de biet maak ik meestal een 'stamppot', gekookte biet raspen, ui fijnsnijden en aanbakken, bietjes en (gekookte en gestampte) aardappels erbij, even flink doorbakken en eet smakelijk.Jeanette Rentinghttps://www.blogger.com/profile/18268937564793249702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2190640304466756010.post-7822373039515590112016-08-23T22:52:05.306+02:002016-08-23T22:52:05.306+02:00De biet is wel een hele mooie groente inderdaad me...De biet is wel een hele mooie groente inderdaad met zijn rode knol, rode stengel en groen rood geaderd blad. Koud als salade eet ik ze het liefst en zonder zuur. Eet smakelijk :)Priepraathttps://www.blogger.com/profile/11294744728617996122noreply@blogger.com