dimanche 2 octobre 2016

Gedroogde appeltjes - Pommes séchées






Herfst is de geur van gebakken en gedroogde appeltjes in de keuken.
En dan het allerliefste met een vleugje kaneel.

We plukten appels van onze eigen appelboom. 

Nadat we de appeltjes in dunne plakjes gesneden hadden legden we ze op een bakplaat met een velletje bakpapier. Daarna bestrooiden we ze met een beetje suiker en kaneel.

We zetten ze 35 minuten in de oven op 125°C, draaiden daarna alle appeltjes om en deden ze nog eens 35 minuten in de oven.
De baktijd hangt af van de dikte van je appelschijfjes. Gewoon af en toe even proeven. Ze zijn 'klaar' als ze lekker droog en knapperig zijn.

Wil je ze bewaren dan kan dit het beste in een goed afgesloten potje.
Wij bewaarden ze in de beroemde Franse jampotjes met geruite deksel van Bonne Maman. Alhoewel, lang duurde dit niet, na een dag waren alle potjes al schoon leeg.


#
L'automne.
J'aime l'odeur des pommes séchées, avec un peu de cannelle s'il vous plaît.

Très simple à faire.
Il faut juste avoir un peu de patience.

Nous avons été cueillir les pommes dans notre jardin.
Les pommes nous les avons épluché et coupé en fines lamelles.
Nous les avons déposé sur une plaque allant au four sur une feuille de papier de cuisson.

Après 35 minutes de four à 125°C nous les avons retourné pour ensuite les enfourner encore 35 minutes. Le temps de cuisson dépend de l'épaisseur de tranches. Il suffit juste de goûter de temps en temps ;-). Elles sont prêtes quand elles sont bien croustillantes.




4 commentaires:

  1. Oh dit is iets om voor mijn dochter te maken!

    RépondreSupprimer
  2. Oh dit is iets om voor mijn dochter te maken!

    RépondreSupprimer
  3. Oja, héérlijk! Dank voor de tip! En het ziet er ook zo gezellig uit hè? Ik heb alweer baksels gemaakt met koekkruiden, ook zo fijn herfstig. Groetjes, Chantal | Moving Slowly.

    RépondreSupprimer
  4. Ik word hier blij van, zo eenvoudig en zo mooi (en lekker) <3

    RépondreSupprimer