dimanche 10 mai 2015

The rhubarb season has started; Recipe rhubarb tart
















Het rabarber seizoen is weer begonnen. En zoals ieder jaar openen we het seizoen met het bakken van een rabarber taart. 

Dit is trouwens ook eigenlijk het enige wat ik met de rabarber maak.

Deze taart is echt super simpel om te bakken en je tovert in 'no time' iets lekkers op tafel. Voor bij de koffie of als toetje (warm serveren en met een bolletje vanille ijs bijvoorbeeld...........).

Zoals op de foto's te zien werkten we gezellig 'aan de lopende band' ......... nummer één schilt, nummer 2 snijdt de rabarber in blokjes en nummer 3 maakt 'het beslag'........

Het ging wel op het nippertje goed deze eerste keer, nog vijf minuten langer in de oven en hij was verbrand geweest........

Maar we waren nog net op tijd en toen we de taart uit de oven haalden kwam een heerlijke geur van rabarber met kaneel ons tegemoet.

Hier volgt het recept:



RABARBER TAART

Ingrediënten:

- Bladerdeeg (ik koop deze meestal kant en klaar)

- 180 gr suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel maizena
- 3 eieren

- ongeveer 5 stengels rabarber (de taartbodem moet goed bedekt zijn)

Voorbereiding:

- Oven voorverwarmen th 6/ 200°C
- Bladerdeeg uitrollen en in de taartvorm doen
- Rabarber schillen in blokjes snijden en over de taartbodem verspreiden
- De suiker, kaneel, maizena en eieren goed mengen en het mengsel over de rabarber gieten.

- De taart 45 minuten, in het midden van de oven, bakken.


#


La saison de la rhubarbe démarre. Et comme notre tradition le veut; 
nous avons fait une tarte à la rhubarbe.

Cette tarte est très simple à faire et demande peu de temps pour la préparation.

Voici la recette:

TARTE A LA RHUBARBE

Ingrédients:

- Pâte feuilletée (que j'achète toute faite) 
- 180g de sucre
- 1 c.a.c. cannelle en poudre
- 1 c.à.s. de Maizena
- 3 oeufs
- environ 5 tiges de rhubarbe

Préparation:

- Préchauffez le four th 6 / 200°C

- Etalez la pâte dans une moule à tarte

- Epluchez la rhubarbe, coupez en dés et l'étalez sur la tarte

- Mélangez le sucre, la cannelle, la Maizena et les oeufs et versez ensuite
ce mélange sur la rhubarbe.

- Enfournez environ 45 minutes.

10 commentaires:

  1. Dat had ik nou net nodig; een recept van rabarbertaart met een goedkeuringsstempel ;-)
    Het enige wat wij maken van rabarber is moes dus i.p.v. appelmoes als bijgerecht en dan met schil. En dat hebben we donderdag voor het eerst gedaan.
    Dat schillen is nog wel een klus op zich, maar je hebt goede hulp!
    Mijn opa en oma van moederskant hadden knalrode en dus hele zoete rabarber langs de slootkant staan.

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. En wat is jouw recept voor rabarbermoes dan?

      Supprimer
    2. Niet schillen, in stukjes snijden en opzetten met aanhangend water (mooie term) en (veel) suiker. Aan de kook brengen en laten pruttelen tot alles zacht is. That's it!Dat aten we vroeger thuis als groente :-)

      Supprimer
  2. Elk jaar maak ik wel 1 of meerdere keren een rabarbertaart.
    Simpel, maar heel lekker.
    Deze ziet/zag er ook heerlijk uit.
    Fijne Moederdag vandaag!

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Mag ik vragen wat jouw recept is dan? Kan ik eens een keer een andere versie proberen. X

      Supprimer
  3. Ziet er heerlijk uit! Wij serveerden altijd rabarbermoes in het hotel waar ik tijdens mijn studietijd werkte. Ook erg lekker!

    RépondreSupprimer
  4. Hoi, Ik ben gek op rabarber pie. Dat eten we hier ontzettend graag. Ik heb het recept uit een Canadees kookboek. Een beetje laat maar morgen staan de antwoorden van jou vragen op mijn blog. Groetjes!

    RépondreSupprimer
  5. Hoi, Ik ben gek op rabarber pie. Dat eten we hier ontzettend graag. Ik heb het recept uit een Canadees kookboek. Een beetje laat maar morgen staan de antwoorden van jou vragen op mijn blog. Groetjes!

    RépondreSupprimer
  6. Ziet er heerlijk uit!! Gaan we proberen!!

    RépondreSupprimer