dimanche 2 novembre 2014

Herfstrecept: cake met walnoten, appel en pompoen/ Recette d'automne: gâteau au potimarron, noix et pommes


De kommetjes verfde ik al een tijdje geleden; hierbij de link
Bols peints moi-même; voir lien


Nu stonden we gisteren al bijna de hele dag in de keuken (zie blogpost van gisteren), maar deze wilde ik vandaag toch nog proberen. Cake met appel, walnoten en pompoen. En bijna alle ingrediënten uit onze eigen tuin. Helemaal super toch 'boodschappen doen' in eigen tuin en verser kan echt niet; direct vanuit de tuin in het cakeblik. 

Natuurlijk kreeg ik hulp van jongste zoon en dochter. Ze helpen met plezier en natuurlijk vind ik het gezellig om dit samen te doen. Daar doen we het natuurlijk onder andere ook voor. 
Ze wilden de noten wel kraken, de doppen vlogen ons om de oren maar dat mocht de pret niet drukken.
De pompoen 'even' raspen bleek ook niet zo simpel maar toen dit eenmaal klaar was bleek de rest van het recept erg gemakkelijk.

En wat was die heerlijk op deze zonnige herfstmiddag met kopje thee en warme chocolademelk.
Een aanrader en een op en top herfstrecept!


Ingrediënten/ voor 8 personen:
  • 200g vruchtvlees van de pompoen
  • 3 appels
  • 100g walnoten
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 200g suiker
  • 200g bloem
  • 4 eieren
  • 10 cl melk
  • 10 cl olie
  • 1 zakje gistpoeder
  • poedersuiker
  • citroensap
Bereiding:

1. Rasp het vruchtvlees van de pompoen, schil de appel en snij in blokjes (met citroensap besprenkelen en de kaneel erdoor doen), pel en hak de walnoten grof. Oven op 180°C voorverwarmen (thermostaat 6). Bakblik met boter invetten.
2. Meng de suiker en de eieren en voeg daarna beetje bij beetje de gezeefde bloem en het gistpoeder toe.
Goed roeren. Vervolgens melk en olie toevoegen en weer goed roeren.
3. Vervolgens appels, noten en pompoenrasp aan het deeg toevoegen.
4. Gedurende 45 min. bakken.
5. Af laten koelen en uit de cakevorm halen. Met poedersuiker bestrooien.



#

Et oui, après avoir passé toute la journée d'hier (voir blogpost d'hier) dans la cuisine j'avais quand même encore envie d'essayer la recette suivante aujourd'hui. Elle avait l'air trop bonne! 
voir lien:

 recette: gateau-au-potimarron-noix-et-pommes

En plus j'ai fait 'mes courses' dans mon jardin: noix, potiron, pommes, œufs. Plus frais n'existe pas; directement du jardin dans le moule à gâteau. C'est super!

J'avais de l'aide de la part de mon plus petit garçon et de ma fille; toujours volontaires. Bien sûr ça me fait plaisir de faire ça avec eux.
 Et le gâteau était délicieux. Parfait pour le goûter avec un thé et chocolat chaud.
Un super recette pour l'automne!


7 commentaires:

  1. Dat is een prachtig gezamenlijk project en inmiddels verdwenen?
    Geweldig dat je van alles uit de tuin kunt halen!
    En mooie foto's ook!

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Erg fijn om samen te doen en ik vind het leuk om fruit en groente uit te tuin te gebruiken.

      Supprimer
  2. Mmm... lekker! En weer met walnoot! Zie je wel, dat kookboek gaat er komen ;-)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Misschien nog een recept met walnoot en bladerdeeg?

      Supprimer
    2. Haha Alet, we hebben dezelfde gedachten ;-)

      Supprimer
    3. Turkse baklava, nog nooit gemaakt maar wie weet kan ik het eens proberen!

      Supprimer